NS opent StationsHuiskamer in Goes

Vandaag is in Goes de nieuwe StationsHuiskamer geopend.Hier kunnen reizigers op prettige wijze wachten, even te werken of elkaar te ontmoeten onder het genot van een kopje koffie of een warme snack. Gisteren bij het proefdraaien waren de eerste reacties van reizigers al heel positief en waren de huiselijke kuipstoeltjes direct gevuld.

Na de succesvolle StationsHuiskamers op grotere stations als Den Haag, Arnhem en Rotterdam worden op diverse kleinere stations huiskamers gerealiseerd, waaronder Baarn, Den Helder, Heerhugowaard, Alphen aan den RIjn en Assen. Reizigers kunnen hier terecht voor drankjes, broodjes, fruit en snacks. Daarnaast is het een plek waar reizigers prettig kunnen wachten met zicht op de trein en actuele reisinformatie. Er is tevens gratis wifi en extra stopcontacten om bijvoorbeeld een mobiele telefoon op te laden of even te werken of te studeren. De medewerkers van de voormalige Kiosk zijn nu tevens gastvrouw of gastheer van de StationsHuiskamer en een belangrijk aanspreekpunt voor de reiziger.

De NS wil met de StationsHuiskamer het serviceniveau voor de reiziger van deur-tot-deur verder verbeteren. Uit de eerste metingen blijkt dat de StationsHuiskamer goed wordt gewaardeerd door reizigers. Het streven is om te groeien naar circa 30 StationshuisKamers in 2020, verspreid over het land.

Nieuwe StationsHuiskamer in Goes

Goes is het zestiende station met een StationsHuiskamer. In Goes zijn de Smullers en de Kiosk samengetrokken in één aantrekkelijke verwarmde ruimte. Met de robuuste tafels, de kuipstoeltjes, de sfeervolle aankleding, de koekoeksklok en de planten heeft het station er echt een ' wachtverzachter' bij. Het assortiment is net wat anders dan de Kiosk omdat je in de StationsHuiskamer van Goes ook terecht kan voor een warme snack uit de frituur.

De openingstijden zijn maandag t/m vrijdag van 5.30 tot 21.15 uur, zaterdag van 7.00 tot 21.15 uur en zondag van 8.00 tot 20.45 uur.

Foto: NS

Foto: NS
Foto's: NS

Bron: NS