NS zet 6000 extra OV-fietsen in

De OV-fiets blijft populair bij de NS waardoor het vervoersbedrijf de komende tijd nog eens 6000 extra fietsen in de stallingen, verspreid over Nederland, plaatst. Ook het aantal abonnementshouders is gestegen, wat de reden is voor de plaatsing van de extra huurfietsen.

In 2018 is de populariteit van de OV-fiets weer gestegen. Tot aan 1 oktober zijn er al ruim 3 miljoen ritten gemaakt met de OV-fiets. Dat is een stijging van zo’n 33% ten opzichte van 2017 dezelfde periode. Met zo’n stijging is het belangrijk dat er genoeg fietsen zijn. Tot aan december stromen er dan ook 6000 extra OV-fietsen op verschillende stations in Nederland in. Ze worden geplaatst op onder meer  Armhem Centraal, Zwolle, Assen, Maastricht, Hilversum, Rotterdam Centraal en verschillende stations in Amsterdam en Utrecht. Met deze uitbreiding zal Nederland aan het eind van het jaar 20.500 OV-fietsen tellen. De OV-fiets is hiermee te huur op 300 locaties.

Het aantal abonnementhouders steeg tot en met september ook van 500.000 naar 700.000. Deze megagroei is mede te danken aan het feit dat er per januari 2017 geen kosten meer zijn verbonden aan een OV-fiets abonnement. Er wordt per rit betaald. "We zijn blij met deze prachtige cijfers. De OV-fiets draagt hiermee bij aan een makkelijke reis van deur tot deur.", schrijft NS woordvoerder Corien Koetsier.

Foto: NS
Foto: Nederlandse Spoorwegen