Goederentreinen tussen Meteren en Boxtel zullen 's nachts langzamer rijden

Omwonenden in de buurt van het spoor tussen Meteren en Boxtel zullen binnenkort minder overlast ervaren. De goederentreinen gaan op dat traject 's nachts langzamer rijden. Dat is een onderdeel van de proef om de overlast zoveel mogelijk te beperken.

ProRail gaat op verzoek van staatssecretaris Van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) onderzoeken wat de effecten zijn als goederentreinen met een  lagere snelheid tussen 23.00 uur en 7.00 uur over het spoor zullen rijden.

Eerder dit jaar sprak Van Veldhoven al met omwonenden tijdens een bezoek aan Vught en Den Bosch. Toen zegde ze toe om te onderzoeken of en hoe langzamer rijdende goederentreinen ’s nachts kunnen zorgen voor minder overlast. Er wordt getest met snelheden van 40 en 60 kilometer per uur.

"De bewoners die ik tijdens mijn bezoek aan Den Bosch en Vught sprak, spraken de wens uit dat innovaties daar getest worden. Ik ben blij dat dit gaat gebeuren en hoop natuurlijk dat omwonenden hier ook direct van gaan profiteren'', aldus Van Veldhoven.

Het is de bedoeling dat de proef zo snel mogelijk van start gaat. Als de proef slaagt dan zal de staatssecretaris gaan kijken of het langzamere rijden ook op andere trajecten in het land ingevoerd zal gaan worden.

Archieffoto: ProRail
Archieffoto: ProRail