Treinverkeer Schiphol komt weer op gang na verdacht pakketje op Hoofddorp

Het station van Hoofddorp is dinsdagochtend ontruimd geweest vanwege een achtergebleven verdacht pakket op het station. Het treinverkeer van en naar Schiphol Airport werd hierdoor voor enige tijd helemaal stilgelegd.

Volgens een woordvoerder van de politie zou het station uit voorzorg ontruimd zijn. "Onze collega's zijn bezig met een eerste controle van de situatie. Daarna wordt bekeken wat de vervolgstappen zijn."

Rond tien of elf werd bekend dat de politie het onderzoek afrondt. Uiteindelijk bleek dat het pakketje geen risico vormde en kon het treinverkeer worden hervat. De kartonnen doos waar het om ging werd door de politie meegenomen, waarna het station werd vrijgegeven.

Hinder

Veel treinen zouden door de overlast zijn uitgevallen. Spoorbeheerder Prorail laat weten dat het enige tijd zal duren voordat het treinverkeer weer normaal verloop: "Het gaat om een traject waar vijftig treinen per uur passeren", stelt een woordvoerder. "Dus zo'n verstoring kan nog enige tijd doorwerken in de dienstregeling."

Het artikel is herschreven na dat de politie heeft aangegeven dat het onderzooek is afgerond.

Foto: Shirley de Jong
Foto: Shirley de Jong