Reizigersvereniging Rover wil extra spoorlijnen in Groningen

Reizigersvereniging Rover pleit voor de komst van een treinverbinding tussen station Groningen Noord in Groningen en de Zernike Campus. Voorzitter Menno Visser van de afdeling Groningen heeft deze wens aan de Provinciale Staten bekend gemaakt.

Volgens jaar maart vinden de provinciale staten verkiezingen weer plaats. Dan zou deze wens op het verkiezingsprogramma moeten staan, hoopt Visser. Hij is van mening dat er er ook een station moet worden geplaatst: "Je ziet nu dat het ontzettend druk is tussen het Hoofdstation en Zernike. Deze spoorlijn zou de druk kunnen verlichten."

Ook pleit Rover om de spoorlijn Groningen-Veendam door te trekken naar Stadskanaal en Emmen."‘Zo worden Groningen en Noord-Drenthe beter ontsloten en ontstaat een alternatieve route voor reizigers bij verstoringen tussen Groningen en Zwolle", schrijft Rover. Al jaren bestaat er bij bij diverse partijen, waaronder de PvdA, een wens om de lijn vanuit Veendam door te trekken naar Stadkanaal. Echter bleek er eind mei 2017 nog geen schot in de zaak te zijn bij de provincie Groningen.

Niet alleen moeten er meer treinverbindingen komen, maar ook betere busverbindingen, pleiten de belangenorganisaties.

Foto: Jan Derk Remmers
Archieffoto: Jan Derk Remmers