Arriva streeft naar drielandentrein eind dit jaar

Arriva streeft er nog steeds naar om de drielandentrein Aken - Heerlen - Maastricht - Luik per 9 december 2018 te doen laten starten. Of dat lukt is nog onduidelijk. De FLIRT-treinstellen zijn op dit moment nog niet in België en Duitsland toegelaten.

Wel is de vervoerder op dit moment druk bezig met de toelatingsprocedure. Zo worden er momenteel testritten in België uitgevoerd. Arriva benadrukt hard aan de nieuwe verbinding te werken. Mocht het desondanks toch niet lukken om de nieuwe lijn per 9 december te starten, dan blijven de huidige grensoverschrijdende treinen bestaan. De bedoeling is dat de drielandentrein elk uur gaat rijden.

Voor de verbinding heeft Arriva acht speciale FLIRT-treinstellen bij Stadler gekocht, zodat de treinen zowel onder de Nederlandse, Duitse als Belgische bovenleidingsspanning kunnen rijden. Deze treinen zijn tevens langer dan de huidige treinen. In de toekomst is het de bedoeling dat de trein vaker gaat rijden. Arriva heeft de drielandentrein beloofd in haar bod bij de OV-concessie Limburg. De vervoerder benadrukt dat de nieuwe lijn in samenwerking met NS, NMBS en DB wordt gerealiseerd.

Foto: Jeroen de Vries
Foto: Jeroen de Vries

Bron: Treinreiziger