Rethmann Groep neemt Veolia-aandeel Transdev over

Transdev, de Franse moedermaatschappij van onder andere Connexxion en Hermes, krijgt een grote nieuwe aandeelhouder: het Duitse familiebedrijf Rethmann. De industriële gigant, die 34% van de aandelen overneemt, heeft 72.000 medewerkers en een omzet van 14,5 miljard euro. De onderneming is actief in water en recycling, biotechnologie en logistiek en transport. 

Veolia, dat 30% van de aandelen van Transdev bezit, heeft vanochtend de verkoop van haar aandelen aan de Rethmann Groep aangekondigd. De activiteiten van Rethmann op het gebied van openbaar personenvervoer in Duitsland worden aan Transdev toegevoegd. De openbaar vervoer activiteiten voert Rethmann uit onder de naam Rhenus Veniro. Deze dochteronderneming heeft 1617 bussen, 32 trams en 8 regionale treinen. In totaal werken er 2200 medewerkers. Jaarlijks wordt een afstand van 65 miljoen kilometer overbrugd en worden meer dan 100 miljoen passagiers vervoerd.

Transdev is in Nederland actief onder verschillende merknamen, Connexxion en Hermes zijn de bekendste. De vervoerder heeft de ambitie zich te ontwikkelen als de nummer één op het gebied van duurzame en nieuwe vormen van mobiliteit.

Foto: Treinenweb
Foto: Treinenweb

Bron: Treinreiziger