Komend weekend hinder tussen Den Haag en Rotterdam

Spoorbeheerder ProRail werkt vanaf vrijdag 5 oktober vroeg in de ochtend tot en met maandagochtend 8 oktober 5.00 uur volop aan het spoor tussen Den Haag en Rotterdam. Er worden onder meer drie wissels bij Schiedam vervangen, bovenleidingsdraden bij Den Haag Hollands Spoor en Laan van NOI vernieuwd en de betegeling op station Rijswijk aangepast.

ProRail, NS en gemeente werken aan een grote vernieuwing van station Den Haag HS. Het station krijgt de komende periode een nieuwe reizigerstunnel die de stadskant rechtstreeks verbindt met de Laakhaven. Op 25 en 26 november zal ProRail deze nieuw tunnel inschuiven.
Ook zal de luifel langs spoor 6 worden onderhouden en wordt er een tijdelijk perron weggehaald in verband met de aanleg van een reizigerstunnel aan de noordkant van station HS. Dat is onderdeel van een groot project onder leiding van de gemeente Den Haag, waarbij de voor- en achterzijde van station Hollands Spoor een make-over krijgen.

Aan de voorkant van oudste station van Den Haag wordt de komende tijd alleen het voorplein opnieuw ingericht. Aan de achterzijde wordt het  station met winkelruimte uitgebreid en komt er een volwaardige stationsentree met een ruim plein en een grote fietsenstalling. Het project komt in samenwerking tussen gemeente Den Haag, NS en ProRail tot stand. ProRail werkt hierbij samen met aannemers Strukton Worksphere, Heijmans Infra, VolkerRail, Dura Vermeer, Anton Infra en De Wilde.

Reisadvies

De werkzaamheden betekenen voor reizigers dat zij vrijdag al rekening moeten houden met beperkt treinverkeer tussen Den Haag en Delft en geen treinverkeer tussen Delft en Rotterdam. Zaterdag en zondag rijden er helemaal geen treinen tussen Rotterdam en Den Haag. Ook is er dan minder treinverkeer tussen Den Haag en Leiden. Reizigers wordt aangeraden om de reisplanner voor vertrek te raadplegen.

Foto: Treinenweb
Foto: Treinenweb