ProRail ge´rriteerd over spoorlopers in Boer zoekt vrouw

Spoorbeheerder ProRail heeft geïrriteerd gereageerd op een uitzending van Boer zoekt Vrouw. In het veelbekeken televisieprogramma van KRO-NCRV liep een groep mensen over een spoorlijn. Hierop reageerde een woordvoerder van de spoorbeheerder ergerend over op Twitter. ProRail voert al lange tijd campagnes tegen spoorlopen, omdat dit gevaarlijk is.

De KRO-NCRV heeft gereageerd dat het stuk spoor niet in gebruik was als spoorlijn, en dat dat deze in gebruik was bij de Veluwse Stoomtrein Maatschappij, die op dat moment geen gebruik maakte van het spoor. Voor ProRail doet dat er niet aan toe, volgens hun gaat het om de beeldvorming.

Op Twitter vroeg woordvoerder Any Wiemer zich af wat voor zin het nog heeft om campagne te voeren als een grote omroep in het best bekeken programma de regels aan zijn laars lapt. Uiteindelijk is de omroep na alle kritiek door het stof gegaan en werd er besloten om in de uitzending van Boer zoekt Vrouw geen spoorlopers meer te laten zien. "Wij wisten dat dit spoor op de dag van opname niet werd gebruikt. Maar we zullen dit in het vervolg niet meer op deze manier in beeld brengen zodat het niet tot misverstanden kan leiden", aldus een woordvoerder van de omroep.

Inmiddels zijn de betreffende beelden uit de herhaling en de online uitzending verwijderd.

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay