Gesprekken over problemen Kamperlijntje vinden nog steeds plaats

Er is nog geen oplossing voor de problemen rond het Kamperlijntje en station Stadshagen. De provincie Overijssel, ProRail en Keolis zijn na de vakantie weer om de tafel gaan zitten, echter een concrete oplossing is er nog niet. Wel laat ProRail weten dat de gesprekken door blijven gaat tot er "licht aan het einde van de tunnel is".

Ongeveer een maand geleden gingen de partijen weer met elkaar om tafel. Toen was er de hoop dat er eind deze maand meer duidelijkheid zou komen, maar dat is niet gelukt. Een woordvoerder van ProRail laat weten dat dit geen slecht teken hoeft te zijn en dat de gesprekken met zorgvuldigheid worden gehouden. Ook een woordvoerder van de provincie laat weten dat er deze maand nog geen oplossing wordt verwacht over de problemen op het Kamperlijntje en de indienststelling van Zwolle Stadshagen.

Eerder dit jaar werd duidelijk dat vanwege de zwakke ondergrond de trein tussen Zwolle en Kampen niet harder dan honderd kilometer per uur kan rijden. Vanwege deze beperkte snelheid zou er geen mogelijkheid in die dienstregeling passen om een tussenstop op Zwolle Stadshagen te maken. Wel zijn er al tientallen oplossingen onderzocht, echter bleek niet alles haalbaar. Zo waren er al plannen om een snellere kering op Kampen en Zwolle te maken met twee machinisten op de trein. Echter leidde dit tot ongenoegen van Keolis.

Foto: Treinenweb
De kerende Keolistrein voor het Kamperlijntje in Zwolle
Foto: Treinenweb