NS pakt behoorlijke toename treinbedelaars aan met extra controles

De NS en de politie voeren de druk op tegen bedelaars in de trein. De afgelopen tijd is het aantal 'zakdoekjesleggers' weer toegenomen. De bedelaars verspreiden in de gehele coupé pakjes zakdoekjes met een briefje erbij waarop uitleg wordt gevraagd dat zij in geldnood zitten.

Veel reizigers zouden zich ergeren aan het bedelen waardoor de NS nu extra gaat surveilleren. Zowel zichtbaar als in burgerkleding voeren ze controles uit.  "Als wij van Veiligheid & Service of conducteurs 'zakdoekjesleggers' op heterdaad betrappen, kunnen we hiervoor een boete uitschrijven. Voorwaarde is dat we het zelf moeten zien gebeuren", meldt het veiligheidsteam van de treindienst op Facebook.

De bedelaars zijn volgens de NS veelal gelieerd aan criminele bendes die zich ook schuldig maken aan andere vormen van criminaliteit, waaronder zakkenrollen en winkeldiefstal.

Reizigers die te maken hebben met bedelaars wordt aangeraden om melding bij de NS te doen. Dit kan onder meer via Twitter, Facebook als de klantenservice. Ook adviseert de NS met klem aan haar reizigers om deze 'zakdoekjesleggers' geen geld te geven.

Foto: Facebook Veiligheid en Service
Foto: Facebook Veiligheid en Service