NS toont duurzaamheid met hoedententoonstelling

Vandaag is het weer Prinsjesdag in Den Haag. Een belangrijke dag voor de politiek in Nederland waarbij het regeringsbeleid en begroting voor het komende jaar centraal staat. Niet alleen de troonrede is op deze dag belangrijk, maar ook blijven tradities een rol spelen, zoals de hoeden die personen uit het Koningshuis en de politiek dragen.

Dit jaar start Prinsjesdag al op station Den Haag Centraal. Vanaf vorige week 13 september worden reizigers en bezoekers al geheel in stijl ontvangen met een speciale hoedententoonstelling.

Maar liefst dertien ontwerpers zijn door NS uitgenodigd om een nieuwe hoofddeksel te ontwerpen, geïnspireerd op het ontwerp van het station met haar iconische 'wybertjesdak'. Alle hoeden die gepresenteerd worden zijn gemaakt van stoffen uit oude treinen en NS bedrijfskleding. Zo krijgt materiaal van NS weer een ludieke nieuwe bestemming.

De ontwerpen zijn tot en met Prinsjesdag te zien in de stationshal aan de Centrumzijde, op het terras van de Starbucks. Bij ieder ontwerp wordt een toelichting gegeven door de ontwerper zelf. Daarna verhuizen ze naar de StationsHuiskamer waar ze tot eind oktober zijn te bezichtigen.

Ook in 2015 liet de NS zien dat 'recycling' en 'duurzaam' hoog in hun vaandel staat. Toen had ChristenUnie Kamerlid Carla Dik-Faber zich gehuld in een kostuum welke gemaakt was van oude NS-treinbankjes en van oude conducteurs-uniformen.

Foto: NS
Foto: NS