Heerlen opent nieuwe interwijk verbinding over het spoor

Vanaf vandaag heeft Heerlen een nieuwe verbinding over het spoor erbij. Mensen die vanaf de Saroleastraat aan de centrumzijde naar de Spoorsingel willen, kunnen dan gebruik maken van een nieuwe oversteek. Hiermee hoeft de tijdelijke spoorbrug niet meer gebruikt te worden.

Via de nieuwe Maankwartier interwijkverbinding kunnen mensen vanaf aanstaande woensdag via het Stationsplein met een trap de Plaat oplopen richting Maanplein. Woensdagmorgen om 9:00 uur gaat de nieuwe oversteek open.

De werkzaamheden aan het stationsgebied zijn nog niet klaar. Zo zijn het trein- en busstation nog niet rechtstreeks bereikbaar via de nieuwe verbinding en moeten reizigers gebruik maken van de tijdelijke loopbrug. De lift naar de Plaat wordt binnen enkele weken in werking gesteld. Volgens planning kunnen busreizigers eind dit jaar via de Plaat met roltrappen van en naar het busstation.

De opening van het nieuwe treinstation staat voor augustus 2019 gepland. Vanaf dat moment zal de oude oversteek worden opgeheven.

Foto: Maankwartier
Foto: Maankwartier