Leeuwenpoep blijkt oplossing tegen spoorlopende herten

In de strijd tegen het aantal rondlopende herten langs het spoor bij Zandvoort zou leeuwenpoep de oplossing zijn. Deze conclusie trekt 'hertenfluisteraar' Willem van der Sloot. Hij heeft sindsdien geen herten meer langs het spoor gezien die voor gevaarlijke situaties kunnen worden.

'Hertenfluisteraar' van der Sloot zet zich al jaren in voor het welzijn van de dieren, en jaagt de herten graag zelf weg bij het spoor. De ontlasting zou de dieren volgens hem laten schrikken. "Ik ben sindsdien niet meer door ProRail gebeld dat er herten lopen, dus het lijkt goed te gaan.", verklaart hij tegenover NH-Nieuws.

Met regelmaat werd van der Sloot door de spoorwegbeheerder gebeld of hij herten bij het spoor kon wegjagen. "Zo probeerde ik ongelukken te voorkomen. En vertraging ook, want als zo'n hert in de weg loopt kan een trein geen kant op."

Al eerder is ProRail in andere natuurgebieden waarin veel wild leeft, begonnen met een proef voor de aanleg van speciale geurpalen. met speciale geuren van rook worden op deze plekken wild bij het spoor verdreven. Als de leeuwenpoep echt blijkt te werken zou ProRail deze geur kunnen toevoegen aan de geurzuilen, en deze permanent kunnen plaatsen langs Zandvoort.

Foto: Vladimir Menkov
Het station van Zandvoort, waar regelmatig herten rond het spoor voor vertraging zorgen.
Foto: Vladimir Menkov