Rotterdam wil fietsen minder langer laten stallen bij station

Reizigers mogen hun fiets in de fietsenstalling bij het station Rotterdam Centraal vanaf 1 september nog maar maximaal veertien dagen in de stalling plaatsen. Hiermee wil het Stadsbeheer Rotterdam ervoor zorgen dat de drukte in de stalling af zal nemen. Nu mogen gebruikers hun tweewieler nog maximaal 28 dagen in de stalling parkeren.

"Zo kunnen meer mensen gebruik maken van de stalling, het is echt nodig", zegt Brigitte Moratis van Stadsbeheer tegenover RTV Rijnmond. Inmiddels zijn er informatieborden neergezet, en zijn de fietsen voorzien van een label. "Het is geen fietsenopslag, het is een fietsenstalling", benadrukt Moratis.

Momenteel is Stadsbeheer dagelijks bezig om langdurig gestalde fietsen te verwijderen. Volgens hen varieert het aantal verwijderde fietsen tussen enkelen en tientallen per dag.

Uitbreiding

Desirée Schouten van de afdeling stadsontwikkeling van de gemeente is bezig met het uitbreiden van de fietsenstallingen rond het station. "We hebben nu 400 plekken aan de onbewaakte stalling toegevoegd. We zijn aan het onderzoeken of we aan de noordzijde plekken kunnen toevoegen."

Momenteel kunnen er onder het station ongeveer 5000 fietsen geplaatst worden. Aan de noordkant van het station is ruimte voor ruim 1700 fietsen.

Foto: Treinenweb
Foto: Treinenweb