Mijlpaal bereikt tijdens stationsvernieuwing Driebergen-Zeist

Een mijlpaal is bereikt tijdens de stationsvernieuwing van station Driebergen-Zeist. Sinds vanmorgen reden de eerste auto's onder het spoor door in plaats van via de spoorwegovergang. De mijlpaal werd in de vroege ochtend op feestelijke wijze gevierd.

Om 5:30  ochtends werd de onderdoorgang aan de Hoofdstraat officieel geopend. Met een drumfanfare uit Zeist voorop, konden daarna de eerste auto's onder het spoor doorrijden. Albert Hazeleger, de projectleider van ProRail, is trots op het bereiken van deze mijlpaal. "Ik ben blij dat we het gehaald hebben in 16 dagen. Maandag ging het spoor in dienst en vandaag de onderdoorgang. Het is een mijlpaal voor de gemeentes Zeist en Utrechtse Heuvelrug".

Hoewel automobilisten en fietsers nu onder het spoor door kunnen rijden, moeten ze nog wel de komende tijd rekening houden met werkzaamheden rond de onderdoorgang. De komende tijd zal deze nog afgewerkt worden.

Inschuiven tunneldekken

Het inschuiven van de tunneldekken was afgelopen maand, tijdens een langdurige buitendienststelling van het spoor, één de belangrijkste ingrediënten.

Het spoor tussen Bunnik en Driebergen-Zeist is van zaterdag 11 augustus tot en met zondag 26 augustus vernieuwd, en is onder meer de overweg aan de Hoofdstraat verdwenen. Deze vernieuwing is volgens ProRail nodig omdat er in de toekomst op de corridor Schiphol - Utrecht - Nijmegen elke tien minuten een trein zal rijden.

Foto: ProRail
Foto: ProRail