ProRail voert werkzaamheden uit tussen Leiden en Alphen aan den Rijn

Vanaf zaterdag 11 augustus werkt ProRail gedurende zes dagen aan het spoor tussen Leiden en Alphen aan den Rijn. Vanaf 17 augustus worden de werkzaamheden verlegd naar het traject tussen Leiden en Den Haag.

Van 11 tot en met 16 augustus worden er twee hogesnelheidswissels vervangen, worden er drie overwegen vernieuwd en worden brugovergangen vervangen. De wissels en de sporen bij de overwegen naderen het einde van de levensduur en worden daarom vervangen. De nieuwe hogesnelheidswissels zijn beter en robuuster waardoor er in de toekomst minder onderhoud nodig is en er minder storingen zullen optreden.

Van 17 tot en met 19 augustus worden er tussen Leiden en Den Haag zeven wissels en het bijbehorende spoor vernieuwd.

Leiden goed bereikbaar

Dit zijn de eerste werkzaamheden van de grote spoorvernieuwing op en rondom station Leiden Centraal. Om het spoor goed berijdbaar en betrouwbaar te houden wordt de spoorinfra vervangen. "Tot en met 2020 vervangen we 55 wissels, halen 28 wissels weg en vernieuwen over een lengte van twee kilometer alle rails, dwarsliggers en ballast." meldt ProRail als doelstelling om het spoor rond Leiden robuuster te maken.

Reisadvies

De werkzaamheden hebben gevolgen voor het treinverkeer. Afhankelijk van de dag en het traject kunnen reizigers omreizen of gebruik maken van vervangend busvervoer. Houdt rekening met extra reistijd. Er wordt geadviseerd om vlak voor vertrek de reisplanner te raadplegen, en rekening te houden met extra reistijd.

Foto: Treinenweb
Foto: Treinenweb