Vanaf 11 augustus hinder tussen Utrecht Centraal en Ede-Wageningen - Rhenen

Het inschuiven van een spoordek, het vernieuwen van wissels en sporen, opnieuw bestraten van perrons en het inschuiven van twee onderdoorgangen onder het spoor. Dat zijn de ingrediënten voor een omvangrijke buitendienststelling tussen Utrecht Centraal en Ede-Wageningen - Rhenen van zaterdag 11 augustus tot en met zondag 26 augustus

Reizigers op dit traject kunnen gebruikmaken van treinvervangende snel- en stopbussen of, afhankelijk van hun reis, van omreisroutes.

Combineren van werkzaamheden

ProRail heeft in overleg met vervoerders gekozen om een aantal grote werkzaamheden tussen Utrecht en Ede-Wageningen/Rhenen met elkaar te combineren en gelijktijdig uit te voeren. Daarbij is bewust gekozen voor de zomervakantie omdat er dan minder reizigers zijn. Hieronder een overzicht van de plaatsen waar wordt gewerkt.

Driebergen-Zeist

In augustus schuift ProRail het nieuwe spoordek op zijn plaats en wordt de verkeerstunnel onder het spoor gebouwd. Ook wordt het spoor tussen Bunnik en Driebergen-Zeist vernieuwd. De overweg bij het station wordt opgeheven: de Hoofdstraat loopt straks onder het spoor door. Een mijlpaal in de vernieuwing van stationsgebied Driebergen-Zeist. Op de projectwebsite is meer over het project te lezen.

Veenendaal

In de toekomst zullen op de corridor Schiphol - Utrecht - Nijmegen meer treinen gaan rijden. ProRail maakt dat mogelijk door in Veenendaal twee onderdoorgangen onder het spoor aan te leggen, zodat een overweg kan verdwijnen. In augustus schuiven we de twee onderdoorgangen onder het spoor door. Ook hier is een speciale website over gewijd.

Station Utrecht Centraal

Ok op Utrecht wordt er op het station gewerkt. Hier is de klus minder omvangrijk als bij eerdere buitendienstseliing op dit knooppunt. De perrons van de sporen 3, 4 , 5  en 7 worden opnieuw bestraat en aangepast. Ook werkt ProRail bij het station aan kabels en leidingen, bovenleidingen en enkele restpunten van de grote spoorvernieuwing in 2016.

Reisadvies

Vanwege de werkzaamheden rijden er van 11 tot en met 26 augustus geen treinen maar snel- en stopbussen op het traject Utrecht – Ede Wageningen en Utrecht – Rhenen. Afhankelijk van hun reis, kunnen reizigers eventueel ook omreizen.

Vanwege de werkzaamheden op Utrecht Centraal zijn er diverse spoor- en dienstregelings-wijzigingen. En rijden van 11 t/m 19 augustus geen treinen naar het Spoorwegmuseum. Bezoekers kunnen gebruikmaken van U-OV.

Reizigers wordt geadviseerd hun reis van tevoren te plannen via de NS Reisplanner op ns.nl of de NS Reisplanner Xtra app. In het reisadvies is een schatting opgenomen van de extra reistijd. Deze bedraagt circa 15-30 minuten. Reizigers checken bij hun vertrek- en eindstation in- en uit.

Foto: Treinenweb
Foto: Treinenweb