Nu ook Sanifair toiletten op Tilburg

Het was even geduld hebben, maar nu is het zover: NS opent nieuwe bemenste toiletten op station Tilburg. Reizigers en bezoekers kunnen hier nu naar een schoon en modern Sanifair toilet, met mindervalide- en nachttoilet.

De feestelijke opening vond vrijdagmiddag plaats. Alle reizigers en de eerste bezoekers van de Tilburgse kermis werden enthousiast ontvangen door ‘toiletjuffen’.

De toiletten zijn te vinden in de stationshal. Dit bemenste toilet is regulier geopend van 07.00 tot 21.00 uur. Na sluitingstijd kunnen reizigers gebruik maken van het mindervalide- en nachttoilet in de nieuwe stationshal achter de OV-poortjes. Tijdens de kermis plaatst de gemeente nog extra voorzieningen op het voorplein voor de late toiletbezoekers.

Verbouwing

Met de opening van de nieuwe toiletten is het laatste aandachtspunt van de stationsverbouwing en de nieuwe hal een feit. Omdat de plek voor de toiletten tijdens het werk is gewisseld, hebben de toiletten langer op zich laten wachten dan gepland. Gelukkig waren tot deze tijd het mindervalidetoilet en de toiletten van Breexz wel toegankelijk voor reizigers.

Sinds de opening van het vernieuwde station in Tilburg zijn er op 21 stations Sanifair toiletten in gebruik. Toiletten zijn een belangrijke basisvoorziening voor reizigers binnen het speerpunt gastvrije stations en de bemenste toiletten worden erg gewaardeerd. Op station Tilburg zijn de toiletten te vinden in de gerenoveerde stationshal naast de Smullers. Bezoekers krijgen tegen cash- of pinbetaling van € 0,70 toegang tot het toilet. Na betaling ontvangen bezoekers een waardevoucher van € 0,50 die in te leveren is bij meer dan 140 Kiosken en vermelde winkels op de stations.

Foto: NS
Foto: NS

Bron: NS