Tot vrijdag geen intercity-stop in Hilversum

Er zullen tot aanstaande vrijdag geen Intercity-treinen op station Hilversum stoppen. De oorzaak is een brand in een transformatorhuisje welke zaterdag voor grote ravage en schade zorgde. Eerder werd er verwacht dat dinsdag de intercities weer konden stoppen, maar dit is vanwege de extreme schade uitgesteld tot vrijdag.

Afgelopen zaterdagmorgen heeft er brand gewoed in een transformatorhuisje in Hilversum. Het treinverkeer rondom Hilversum werd toen voor enige uren stilgelegd. De oorzaak van de brand is nog onduidelijk. Wel is ProRail met man en macht bezig om de stroomvoorziening te herstellen.

Minder spanning

Omdat de brand voor veel ravage en schade in het onderstation heeft aangericht, staat er voorlopig minder spanning op de bovenleiding. Omdat vertrekkende treinen extra stroom verbruiken, en deze stroomcapaciteit niet beschikbaar is, heeft ProRail besloten om tot vrijdag geen intercity-treinen te laten stoppen op het station. Ook wordt er met kortere treinen gereden dan normaal, omdat dit ook extra spanning van de bovenleiding vereist.

Ook de Intercity Berlijn zal geen stop maken op dit station, maar zal verder op normale lengte gaan rijden.

De NS adviseert reizigers om voor vertrek hun reis in de reisplanner te plannen.