Reizigers overnachten in Parijs vanwege noodweer BelgiŽ

Honderden reizigers hebben de afgelopen nacht noodgedwongen moeten doorbrengen in hotels en Thalys-treinen op station Gare du Nord in Parijs. Drie treinen, met in totaal zo'n duizend passagiers, moesten op hun reis naar Brussel rechtsomkeert maken vanwege noodweer.

De treinen hadden daarvoor al zo'n twee uur vertraging opgelopen. Toen ze alsnog vertrokken, kon er vanwege het slechte weer niet op de normale snelheid worden gereden. Onderweg bleek tevens dat de treinen het Belgische spoornet niet op zouden kunnen vanwege werkzaamheden die na middernacht waren gestart. Daarop werd besloten om de trein terug te laten keren naar Parijs.

Reizigers uit de regio Parijs konden vanaf Gare du Nord op kosten van Thalys een taxi naar huis nemen. Voor 130 andere reizigers werd een hotelkamer geregeld. Andere reizigers waarvoor geen hotelkamer meer te boeken was konden overnachten in de Thalystreinen, waar ze werden voorzien van warme dekens.

Om 06.00 uur vanmorgen kon de trein uiteindelijk weer vertrekken richting Brussel, echter vanwege de wateroverlast moest de trein deels omrijden.

Foto: Lars Steffens
Foto: Lars Steffens