Juridische touwtrekkerij nieuwe Sprinters "betreurenswaardig"

Reizigersorganisatie Beter OV is ongelukkig met de juridische touwtrekkerij die is ontstaan rond de bestelling van 60 nieuwe Sprintertreinen door de NS. Omdat de NS op zo kort mogelijke termijn over de treinen wil beschikken, koos de NS voor een onderhandse gunning aan de treinenbouwer Stadler.

De Zwitserse treinbouwer kon volgens de NS het snelst de treinen afleveren, mede doordat de toelatingsprocedure van de desbetreffende Stadler-treinen van het type FLIRT voor het Nederlandse spoorwegnet reeds in gang was gezet.

Treinenbouwers Alsthom en Bombardier hebben vandaag een kort geding aangekondigd tegen de gunning aan Stadler. Voor Beter OV is bezorgd over vertraging die nu dreigt te ontstaan. Latere levering zou betekenen dat reizigers nog langer blijven geconfronteerd met overvolle treinen wegens materieeltekort. Dat zou zeer betreurenswaardig zijn.

De reizigersorganisatie ziet liever dat de belangen van de treinpassagiers op de eerste plaats komen. Door het kort geding lijken eerder de belangen van duurbetaalde advocatenkantoren te worden behartigd.

Bron: Maatschappij voor Beter OV