NS begint NS Zonetaxi

De NS heeft een nieuw leven in de inmiddels verdwenen Treintaxi geblazen. Afgelopen donderdag is er gestart met de landelijke uitrol van NS Zonetaxi. Deze taxi is vooralsnog beschikbaar in 23 steden. Met deze nieuwe dienst wil de NS reiziger nu nog meer gaan verleiden om de trein te nemen, en gezien het vervoer naar het station vaak een belemmering is, is de NS Zonetaxi voor hen een uitkomst.

De vroegere Treintaxi is op grote schaal ten onder gegaan omdat de NS op de taxidienst geld moest toeleggen. De Treintaxi's die nu nog worden in dienst zijn worden gesubsidieerd door gemeentes of provincies. Al eerder is er in 2009 op zes stations al een proef met de NS Zonetaxi gehouden. En nu deze officieel van start is gegaan, zal het aaantal stations waar deze wordt aangeboden worden uitgebreid tot 40 a 45 steden.

Verschillen met Treintaxi
Tot in tegenstelling met de Treintaxi is de NS Zonetaxi op enkele punten anders. Zo is deze nu een privé-taxi welke direct klaar staat op een via internet afgesproken tijdstip, en kan er achteraf betaald worden. Binnenkort kan dit ookv ia een speciale App. In vergelijking met een normale taxi is de NS Zonetaxi gemiddeld tien tot 15 procent goedkoper te noemen.

Tarieven
De kosten van de NS Zonetaxi liggen al vanaf 7 euro, waarvan het starttarief 3 euro is, en het tarief per zone 4 euro. Elke zone is een ring op telkens twee kilometer rond het station. Voor drie zones zou je dus 15 euro betalen.

Steden
De Zonetaxi is nu al beschikbaar in de volgende steden: Alkmaar, Almere Centrum, Amersfoort, Apeldoorn, Arnhem, Den Helder, Ede-Wageningen, Eindhoven, Geldermalsen, Gouda, Groningen, Haarlem, Heerenveen, Hilversum, Leeuwarden, Lelystad Centrum, Nijmegen, Roermond, Utrecht Centraal, Weert, Weesp, Zoetermeer, Zutphen.

Bron: Treinreiziger