• Rail Force One presenteert nieuwe locomotief met bijzondere livrei

  Rail Force One presenteert nieuwe locomotief met bijzondere livrei

  De Nederlandse goederenvervoerder Rail Force One heeft een Siemens Vectron gehuurd bij MRCE en uitgebracht in een opmerkelijk nieuw ontwerp, welke door Railcolor Design ontworpen is. De locomotief heeft een bijzonder monsterlijk-uitziend uiterlijk op de kop gekregen.

  Lees verder

 • Studenten kunnen wegens storing niet overal vrij reizen

  Studenten kunnen wegens storing niet overal vrij reizen

  Door een fout in het systeem voor in- en uitchekcen kunnen studenten met een OV-studentenkaart vandaag niet gratis reizen. Voor alle reizen met trein, tram, bus of metro moet vandaag worden betaald. Over de oorzaak van de storing is nog niks bekend.

  Lees verder

 • NS: "Spoorplafond in zicht door groei reizigersvervoer"

  NS:

  Het aantal reizigerskilometers is in de eerste helft van 2019 met 4,6 procent gestegen. Hiermee komt het plafond al eerder in zicht dan gedacht werd. De NS breidt haar capaciteit op korte termijn fors uit met nieuwe treinen, om zo meer reizigers te kunnen vervoeren. Echter kan de NS de dienstregeling in 2027 nauwelijks uitbreiden en treinen op de drukste trajecten niet meer verlengen.

  Lees verder

 • Brandweer uitgerukt vanwege onbekende lekkende vloeistof bij goederentrein

  Brandweer uitgerukt vanwege onbekende lekkende vloeistof bij goederentrein

  Op het spoor nabij station Sittard heeft donderdagavond een goederenlocomotief een nog onbekende vloeistof gelekt. De brandweer is ter plaatse gekomen om bodemverontreiniging tegen te gaan. Dat meldt 1Limburg vrijdagmorgen.

  Lees verder

 • ACM in hoger beroep tegen van tafel geveegde miljoenenboete NS

  ACM in hoger beroep tegen van tafel geveegde miljoenenboete NS

  De Autoriteit Consument en Markt (ACM) gaat in hoger beroep tegen het eerdere besluit die de rechter uitsprak over de miljoenen boete voor NS, die uiteindelijk van tafel werd geveegd. Afgelopen donderdag verliep de termijn om in hoger beroep te gaan.

  Lees verder

 • Eurostar meldt stijging in tweede kwartaal van dit jaar

  Eurostar meldt stijging in tweede kwartaal van dit jaar

  De internationale vervoerder Eurostar meldt een stevige groei in passagiersaantal en in omzet in het tweede kwartaal van 2019.

  Lees verder

 • Deutsche Bahn zet Arriva mogelijk op de beurs

  Deutsche Bahn zet Arriva mogelijk op de beurs

  Er hebben meer dan tien partijen interesse getoond om vervoerder Arriva of delen daarvan over te kopen van het Duitse moederbedrijf Deutsche Bahn. Oner de deelnamers vallen enkele private investeerders, maar ook grotere bedrijven waaronder: Transdev Group, Go-Ahead Group PlC en Stagecoach Group Plc een bod gedaan.

  Lees verder

 • Rover: Werken aan spoor moet klantvriendelijker

  Rover: Werken aan spoor moet klantvriendelijker

  Reizigersvereniging Rover presenteert een set aanbevelingen om werkzaamheden aan het spoor klantvriendelijker te laten verlopen. De aanbevelingen komen voort uit een analyse van klachten die reizigers hebben ingediend over overlast door spoorwerkzaamheden.

  Lees verder

 • Staking bij Belgische spoorwegen op zaterdag 17 augustus

  Staking bij Belgische spoorwegen op zaterdag 17 augustus

  Op zaterdag 17 augustus 2019 zullen er in BelgiŽ minder treinen rijden als gevolg van een staking. De Belgische spoorwegen (NMBS) werken momenteel aan een gegarandeerde dienstregeling. Vrijdag zal het spoorbedrijf bekend maken welke treinen in elk geval wel zullen rijden.

  Lees verder

 • Arriva brengt twee Achterhoekse stellen naar het Noorden

  Arriva brengt twee Achterhoekse stellen naar het Noorden

  Vervoerder Arriva verhuist vanaf september twee diesel GTW-treinen uit de Achterhoek naar het noorden van het land. De stellen gaan tijdelijk als vervanging dienen voor twee beschadigde GTW-stellen die betrokken zijn geraakt bij een ongevallen in Leeuwarden achter de Hoven en bij Winsum.

  Lees verder

 • Komende periode hinder op spoorlijn Alphen aan den Rijn en Gouda

  Komende periode hinder op spoorlijn Alphen aan den Rijn en Gouda

  De komende weken wordt er gewerkt aan de stations op de spoorlijn van R-NET tussen Alphen aan den Rijn en Gouda. Gedurende drie weken lang zal er geen trein stoppen op station Waddinxveen Noord. Vanaf 23 augustus tot 1 september rijden er helemaal geen treinen op het traject.

  Lees verder

 • Treinstel 904 van Stichting Mat'64 weer strak in de verf

  Treinstel 904 van Stichting Mat'64 weer strak in de verf

  Het treinstel 904 van de Stichting Mat'64 glimt nu nog meer dan ooit tevoren. Het was dan ook een publiek geheim dat de nostalgische Mat'64 trein de afgelopen tijd niet op zijn vaste plek in Amersfoort stond.

  Lees verder

 • Vanaf september vernieuwde treinen in het Noorden en Achterhoek

  Vanaf september vernieuwde treinen in het Noorden en Achterhoek

  Vanaf september zal de treinenvloot van Arriva in Friesland en Groningen, en in de Achterhoek een nieuwe stijl krijgen. Geleidelijk zullen de treinen een bekende rode jasje kwijtraken om vervolgens een mooi groen jasje met kleurtinten te krijgen. Ook zal het interieur worden aangepast.

  Lees verder