• Spoorwegmuseum neemt mysterieus schuilhutje over

  Spoorwegmuseum neemt mysterieus schuilhutje over

  Het Spoorwegmuseum in Utrecht is een nieuw bouwwerk rijker met dank aan ProRail. Het gaat om een mysterieus schuilhuisje welke in een ver verleden gebruikt werd bij het spoor. Het bouwsel is aangetroffen langs de spoorbaan tussen Hilversum en Amersfoort, waarna die moest wijken voor de aanleg van een nieuwe busbaan.

  Lees verder

 • ProRail tekent coalitie Anders Reizen voor meer zakenreizen per trein

  ProRail tekent coalitie Anders Reizen voor meer zakenreizen per trein

  Ongeveer vijftig bedrijven willen in de toekomst voortaan zakenreizen vaker via de trein afleggen in plaats van het vliegtuig. Dat is de ambitie van de coalitie Anders Reizen. De keuze om via het spoor te reizen wordt gekozen als de ritten korter zijn dan zevenhonderd kilometer.

  Lees verder

 • NS: Dit jaar 92,6% reizigers op tijd

  NS: Dit jaar 92,6% reizigers op tijd

  Dit jaar kwam 92,6% van de NS-reizigers op tijd. Daarmee handhaaft NS de recordpunctualiteit van vorig jaar, waarbij opnieuw een stevige reizigersgroei wordt gerealiseerd. Dit blijkt uit de eindejaarprognose van NS.

  Lees verder

 • Massale staking legt openbaar vervoer van Frankrijk plat

  Massale staking legt openbaar vervoer van Frankrijk plat

  Het het gehele openbaar vervoer in Frankrijk is vandaag stilgelegd. Het trein-, metro- en vliegverkeer ligt donderdag grotendeels plat door een grote landelijke staking. Ook de Thalys en de Eurostar ondervinden hinder. In Parijs rijden enkel nog een een automatisch rijdende metrolijnen.

  Lees verder

 • NS start binnenkort proef met zelfrijdende passagierstrein

  NS start binnenkort proef met zelfrijdende passagierstrein

  De NS gaat binnenkort een proef doen met een automatische treinpiloot. De testrit zal in de nacht van 10 op 11 december plaatsvinden tussen Kampen-Zuid en Swifterbant. Met de rit moet onderzocht worden wat er nodig is om treinen dichter op elkaar te laten rijden.

  Lees verder

 • Storing zorgde voor verkeerde informatie op informatieborden

  Storing zorgde voor verkeerde informatie op informatieborden

  Door een storing in de software kon NS woensdagmorgen geen actuele reisinformatie geven op de borden op de stations. Ook was de informatie via de reisplanner via de app en de website niet actueel. Aan het einde van de ochtendspits kon de NS melden dat de storing weer voorbij was, en dat de meeste informatie op dat moment weer juist was.

  Lees verder

 • 'Geen verlies van reizigers door schrappen van middagkorting'

  'Geen verlies van reizigers door schrappen van middagkorting'

  De NS zal door het schrappen van de middagspitskorting naar alle verwachting geen reizigers verliezen. Dat schrijft minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) op vragen van Gijs van Dijk (PvdA). Hij wou van haar weten of ze bezorgd was dat er reizigers bewust de trein zouden mijden.

  Lees verder

 • 'Fundering spoor ongeschikt voor extra treinen'

  'Fundering spoor ongeschikt voor extra treinen'

  De fundering van het Nederlandse spoornetwerk zou op sommige plekken niet geschikt zijn voor het uitbreiden van de dienstregeling met extra treinen. Een deel van het spoorwegnetwerk zou op zwakke klei- of veengrond liggen waardoor het spoor ernstig kan verzakken.

  Lees verder

 • NS wil de zitplaatszoeker uitbreiden door nieuwe technieken

  NS wil de zitplaatszoeker uitbreiden door nieuwe technieken

  De NS wil haar zitplaatszoeker in de toekomst nog accurater maken door nieuwe technieken toe te passen. Momenteel wordt via sensoren in het spoor het gewicht per rijtuig gewogen, maar met sensoren en antennes in de trein moet dit in de toekomst nauwkeuriger plaatsvinden.

  Lees verder

 • Rotterdam Centraal krijgt binnenkort weer groot reisinformatiescherm

  Rotterdam Centraal krijgt binnenkort weer groot reisinformatiescherm

  Reizigers op Rotterdam Centraal kunnen binnenkort alle vertrektijden en alle reisadviezen van eventuele verstoringen in één oogopslag zien. Vanaf woensdag 18 december zullen NS en ProRail het XL-reisinformatiescherm officieel in gebruik stellen.

  Lees verder

 • Denemarken wil proeven uitvoeren met batterij-treinen

  Denemarken wil proeven uitvoeren met batterij-treinen

  Denemarken nodigt diverse treinleveranciers uit om eind 2020 en begin 2021 treinen op batterijen op regionale lijnen te testen. Het Deense ministerie wil in afwachting van de proefritten een bestelling plaatsen waardoor reizigers vanaf 2025 in batterij-aangedreven treinen kunnen stappen.

  Lees verder