• Waarschijnlijk over zes weken goedkeur voor extra sneltreinen Groningen - Leeuwarden

  Waarschijnlijk over zes weken goedkeur voor extra sneltreinen Groningen - Leeuwarden

  Over zes weken zal de Raad van State waarschijnlijk een definitieve goedkeuring geven voor de inzet van extra sneltreinen tussen Groningen en Leeuwarden. Een aantal omwonenden had bij de Raad van State bezwaar getekend voor de verhoging van de frequentie van de treinen.

  Lees verder

 • NS steeds vaker op tijd in de herfst

  NS steeds vaker op tijd in de herfst

  De NS slaagt er steeds beter in om treinen tijdens de herfst op tijd te laten rijden. In 2015 was 12,6% van de treinen tijdens de herfst vertraagd. Vorig jaar was nog maar 8,8% van de treinen te laat. Dat blijkt uit cijfers die het Algemeen Dagblad van de NS heeft gekregen.

  Lees verder

 • NS opent watertappunten in regio Den Haag

  NS opent watertappunten in regio Den Haag

  Reizigers in de regio Den Haag en Leiden kunnen binnenkort ook op deze stations gebruik maken van drinkwatertappunten om tijdens hun reis hun waterfles bij te vullen. Om dat te vieren hebben NS en Dunea vrijdag samen met de reizigers het eerste gratis kraanwater getapt op NS Station Den Haag HS. Het tappunt staat aan de voorkant van het station, aan het Stationsplein.

  Lees verder

 • Verbouwing gestart voor station Gouda

  Verbouwing gestart voor station Gouda

  Het station van Gouda zal een metamorfose ondergaan. De NS heeft vrijdagochtend samen met ProRail, de gemeente Gouda en de provincie Zuid-Holland het startsein gegeven voor de werkzaamheden aan de zuidkant van het station. Er komen twee fietsenstallingen, een nieuw busstation en het station wordt gerenoveerd.

  Lees verder

 • Eurostar piekt recordmaand tijdens zomer

  Eurostar piekt recordmaand tijdens zomer

  De Eurostar, die het vaste land van Europa met het Verenigd Koninkrijk verbindt, sprak donderdag over een aanhoudende groei van het aantal passagiers in het derde kwartaal van dit jaar, waarbij augustus de drukste ooit was. Toen was er sprake van meer dan 1 miljoen reizigers.

  Lees verder

 • PvdA pleit voor gratis reisdagen in openbaar vervoer voor kinderen tot 12 jaar

  PvdA pleit voor gratis reisdagen in openbaar vervoer voor kinderen tot 12 jaar

  Tweede Kamerlid Gijs van Dijk (PvdA) pleit voor vrije reisdagen in het gehele openbaar vervoer voor kinderen tot 12 jaar. Volgens hem maken ouders die met kinderen reizen een hoop kosten voor het openbaar vervoer. Hij ziet liever dat kinderen tot 12 jaar in de weekenden en op de woensdagmiddag vrij kunnen reizen met de trein.

  Lees verder

 • Tot na avondspits hinder tussen Den Haag en Schiphol

  Tot na avondspits hinder tussen Den Haag en Schiphol

  Ongeveer veertienhonderd reizigers zijn donderdagochtend uit drie gestrande treinen op het traject tussen Hoofddorp en Leiden geŽvacueerd. Vanwege een beschadigde bovenleiding tussen de twee stations konden de treinen niet meer verder rijden. Herstel duurt tot na de avondspits.

  Lees verder

 • ProRail wil Europese treinen naar Songfestival

  ProRail wil Europese treinen naar Songfestival

  ProRail en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat doen een oproep aan de gehele Europese spoorsector om mee te denken over het opzetten van speciale internationale treinen rond grote internationale evenementen. Nederland neemt het voortouw rond het Europese Songfestival.

  Lees verder

 • Stadler wint eerste grote order voor Taiwan

  Stadler wint eerste grote order voor Taiwan

  Treinbouwer Stadler won de aanbesteding voor de levering van 34 diesel-elektrische locomotieven aan de Taiwan Railways Administration (TRA) in Taiwan.

  Lees verder