• 100 Sprinters voorzien van vernieuwde stoelbekleding

  100 Sprinters voorzien van vernieuwde stoelbekleding

  De vervanging van de nieuwe stoelbekleding in de SLT Sprinter loopt volgens tempo. Momenteel zijn er volgens de NS al 100 treinstellen voorzien van het vernieuwde meubilair waarmee er nog 31 treinen te gaan zijn. De stoffen stoelbekleding wordt vervangen door kunstleren bekleding.

  Lees verder

 • NS: Reizigers overwegend positief over proef 'reizen met betaalkaart'

  NS: Reizigers overwegend positief over proef 'reizen met betaalkaart'

  De NS heeft laten weten dat de eerste ervaringen van deelnemers aan de proef ‘Reizen met je betaalkaart’ overwegend positief zijn. Dat blijkt uit een klantonderzoek over de eerste maanden van de proef op het traject Leiden - Den Haag. Zo’n duizend testreizigers op dit traject kunnen sinds januari bij NS in- en uitchecken met hun bankpas of creditcard.

  Lees verder

 • Duitse RMV bestelt grote order voor waterstoftreinen bij Alstom

  Duitse RMV bestelt grote order voor waterstoftreinen bij Alstom

  Na een Europese aanbesteding heeft Fahma, een dochteronderneming van vervoerder RMV in het Rhein-Main gebied, met Alstom een ​​contract ondertekend voor de levering en onderhoud van een vloot van 27 waterstof-treinen van het type Coradia iLint.

  Lees verder

 • Keolis houdt vanaf 2 juni proef met tijdelijke opening Zwolle Stadshagen

  Keolis houdt vanaf 2 juni proef met tijdelijke opening Zwolle Stadshagen

  Vervoerder Keolis houdt vanaf 2 juni een proef op het Kamperlijntje tussen Zwolle - Kampen. Hierbij zal de trein gedurende twee weken een extra stop maken op het station Zwolle Stadshagen. Op die manier moet duidelijk worden of er momenteel nog problemen vormen om het station in de dienstregeling op te nemen.

  Lees verder

 • NS en ProRail vervullen 75 wensen tijdens Spoorwensdagen

  NS en ProRail vervullen 75 wensen tijdens Spoorwensdagen

  De Spoorwensdagen zijn van gisteren van start gegaan. Zowel dinsdag als woensdag hebben 150 vrijwilligers van NS en ProRail zich ingezet om 75 spoorwensen voor jong en oud te vervullen. De Spoorwensdagen vonden dit jaar voor de twaalfde keer plaats.

  Lees verder

 • Stadler levert nieuwe energiezuinige hybride locomotieven voor Europa

  Stadler levert nieuwe energiezuinige hybride locomotieven voor Europa

  Treinfabrikant Stadler heeft met de European Loc Pool (ELP) een contract getekend voor nog tien zes-assige hybride locomotieven. De ELP wil zijn vloot uitbreiden en zijn positie versterken in het leasen van hybride locomotieven.

  Lees verder

 • OV-knooppunt Lansingerland-Zoetermeer officieel geopend

  OV-knooppunt Lansingerland-Zoetermeer officieel geopend

  Afgelopen vrijdag heeft ProRail-topman Pier Eringa met onder meer staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat), NS-baas Roger van Boxtel en de burgemeesters van Zoetermeer en Lansingerland het nieuwe station Lansingerland-Zoetermeer officieel geopend.

  Lees verder

 • Vanaf volgend weekend werkzaamheden tussen Leeuwarden en Akkrum

  Vanaf volgend weekend werkzaamheden tussen Leeuwarden en Akkrum

  In de weekenden van zaterdag 25 mei en zaterdag 1 juni werkt ProRail aan groot onderhoud van het spoor tussen Leeuwarden en Meppel. ProRail vernieuwt spoorgrind, dwarsliggers, wissels, seinen, overwegen en sporen. Tijdens deze periode rijden er op bepaalde trajecten geen treinen.

  Lees verder