• Lobby gestart voor treinverbinding tussen Nederland en Stockholm

  Lobby gestart voor treinverbinding tussen Nederland en Stockholm

  De steden Amsterdam, Hamburg, Kopenhagen, Stockholm en Helsinki zijn een lobby gestart om gezamenlijk te praten over een spoorverbinding tussen Nederland en het Zweedse Stockholm. Ze proberen bij de Europese Unie geld los te krijgen om een onderzoek naar de verbinding te starten.

  Lees verder

 • NS schrijft per abuis NS-flex abonnementskosten dubbel af

  NS schrijft per abuis NS-flex abonnementskosten dubbel af

  De NS heeft per ongeluk de maandelijkse betaling van klanten met een NS Flex-abonnement twee keer afgeschreven. De foute afschrijving vond plaats bij 23.000 klanten. Zij hebben inmiddels bericht van de NS gehad krijgen het ten onrechte afgeschreven bedrag weer teruggestort

  Lees verder

 • Stoomtram Hoorn - Medemblik doet proef met 'groene stoom'

  Stoomtram Hoorn - Medemblik doet proef met 'groene stoom'

  De museum-stoomtram tussen Hoorn en Medemblik zal in februari een proef doen met biokool en plaats van steenkool. Met deze manier van 'groene stoom' wil het museum het heden en verleden dichter bij elkaar brengen en duurzamer rijden. Het gebruik van de nieuwe brandstof is een primeur voor Europa.

  Lees verder

 • Compensatie voor Arriva vanwege late oplevering elektrificatie Maaslijn

  Compensatie voor Arriva vanwege late oplevering elektrificatie Maaslijn

  Vervoerder Arriva zal ter waarde van 49 miljoen euro gecompenseerd worden vanwege de te late oplevering van de elektrificatie van de Maaslijn. Die compensatie wordt deels gerealiseerd door de duur van de concessieperiode te verlengen. Dat heeft de provincie Limburg donderdag bekend gemaakt.

  Lees verder

 • Mobiele dekking op Utrecht Centraal verbeterd

  Mobiele dekking op Utrecht Centraal verbeterd

  De telecomproviders T-Mobile, Vodafone en KPN hebben op station Utrecht Centraal het mobiele communicatienetwerk verbeterd. Dat melden de NS en ProRail donderdag.

  Lees verder

 • NS maakt parkeren bij Q-Park op stations simpeler

  NS maakt parkeren bij Q-Park op stations simpeler

  De NS wil de manier van het parkeren van de auto bij het station voor overstappende reizigers simpeler maken. Vanaf dinsdag is er een proef met kentekenherkenning bij P+R op station Rotterdam Centraal begonnen en binnenkort wordt die proef ook gestart in de parkeergarage bij station Driebergen-Zeist.

  Lees verder

 • Nightjet voor het eerst op Brussel

  Nightjet voor het eerst op Brussel

  De eerste NightJet-nachttrein uit Wenen en Innsbruck is maandagmorgen aangekomen in Brussel. Vanaf dit moment is BelgiŽ twee keer per week rechtstreeks verbonden met Oostenrijk.

  Lees verder

 • Rover: 'Vier op de tien reizigers heeft moeite met omchecken'

  Rover: 'Vier op de tien reizigers heeft moeite met omchecken'

  Vier op de tien treinreizigers heeft moeite met het íomcheckení op stations van de ene naar de andere vervoerder. Dat blijkt uit een onderzoek van reizigersvereniging Rover. Daarvan beweert de helft dat ze financiŽle schade lijden.

  Lees verder

 • Ruim derde minder koperdiefstal op Belgisch spoor

  Ruim derde minder koperdiefstal op Belgisch spoor

  Na een opleving in 2018 is het aantal koperdiefstallen langs het Belgische spoor vorig jaar met ruim een derde gedaald. Spoorbeheerder Infrabel telde 203 kabeldiefstallen met gevolgen voor het treinverkeer. Gemiddeld daalde het aantal minuten vertraging van 144 naar 42 minuten per dag.

  Lees verder

 • NS meldt vierde Eurostar verbinding vanaf 18 mei

  NS meldt vierde Eurostar verbinding vanaf 18 mei

  De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft van NS Internationaal bericht gekregen met het voornemen om een vierde Eurostar tussen Amsterdam Centraal en het Britse London St. Pancras te laten rijden. In de berichtgeving meldt de NS dat ze met ingang van 18 mei 2020 de vierde trein rechtstreeks naar het Verenigd Koninkrijk willen laten rijden.

  Lees verder