• Pier Eringa stapt van ProRail over naar Transdev

  Pier Eringa stapt van ProRail over naar Transdev

  Topman Pier Eringa van ProRail stapt vanaf 1 september over naar Transdev. Transdev is het moederbedrijf van onder meer de vervoerders Connexxion, Hermes en ambulancedienst Witte Kruis. Eringa zal daar uiteindelijk de rol van CEO gaan vervullen.

  Lees verder

 • Meer tempo in aanpak onbewaakte overwegen

  Meer tempo in aanpak onbewaakte overwegen

  Samen met het Rijk gaan gemeenten en provincies meer tempo maken in de aanpak van onbeveiligde overwegen. Deze gezamenlijke ambitie spraken zij vandaag uit op een landelijke bijeenkomst rondom onbewaakte overwegen in Zwolle.

  Lees verder

 • Stationsgebied Amsterdam Amstel straalt weer na opknapbeurt

  Stationsgebied Amsterdam Amstel straalt weer na opknapbeurt

  Het station Amsterdam Amstel heeft de eerste fase van de metamorfose afgerond. Hiermee is het stationsgebied na een intensieve verbouwingsperiode van twee jaar eindelijk getransformeerd in een natuurlijke en overzichtelijke omgeving. Ook de perrons zijn opgeknapt waarbij de vroegere stijl weer terugkeert.

  Lees verder

 • Regio-S-Bahn Bremen / Nedersaksen tekent contract voor 16 Flirts

  Regio-S-Bahn Bremen / Nedersaksen tekent contract voor 16 Flirts

  Treinfabrikant Stadler en Transdev GmbH zetten hun succesvolle samenwerking voort. De Duitse dochteronderneming van de Franse Transdev Groep geeft Stadler opdracht om 16 elektrische FLIRT-treinen te leveren voor gebruik in het Duitse netwerk Regio-S-Bahn Bremen / Nedersaksen. De orderwaarde bedraagt ​​ongeveer 100 miljoen euro.

  Lees verder

 • Keolis wacht op testresultaten na proef met tijdelijke opening Zwolle Stadshagen

  Keolis wacht op testresultaten na proef met tijdelijke opening Zwolle Stadshagen

  Station Zwolle Stadshagen sluit zaterdagavond weer haar deuren. Bij wijze van proef hebben de afgelopen twee weken de treinen op Zwolle Stadshagen gestopt. Keolis onderzoekt daarmee de haalbaarheid van de dienstregeling die het bedrijf per december wil doorvoeren, als Zwolle Stadshagen volgens planning definitief haar deuren opent.

  Lees verder

 • ProRail: In 2030 acht intercities per uur tussen Amsterdam en Alkmaar

  ProRail: In 2030 acht intercities per uur tussen Amsterdam en Alkmaar

  In 2030 wil ProRail acht intercity's per uur laten rijden tussen Amsterdam en Alkmaar. Dat is het uitgangspunt waarmee de spoorbeheerder momenteel gesprekken over voert met vervoerders en belangenmaatschappijen.

  Lees verder