• Rail Force One presenteert nieuwe locomotief met bijzondere livrei

  Rail Force One presenteert nieuwe locomotief met bijzondere livrei

  De Nederlandse goederenvervoerder Rail Force One heeft een Siemens Vectron gehuurd bij MRCE en uitgebracht in een opmerkelijk nieuw ontwerp, welke door Railcolor Design ontworpen is. De locomotief heeft een bijzonder monsterlijk-uitziend uiterlijk op de kop gekregen.

  Lees verder

 • Studenten kunnen wegens storing niet overal vrij reizen

  Studenten kunnen wegens storing niet overal vrij reizen

  Door een fout in het systeem voor in- en uitchekcen kunnen studenten met een OV-studentenkaart vandaag niet gratis reizen. Voor alle reizen met trein, tram, bus of metro moet vandaag worden betaald. Over de oorzaak van de storing is nog niks bekend.

  Lees verder

 • NS: "Spoorplafond in zicht door groei reizigersvervoer"

  NS:

  Het aantal reizigerskilometers is in de eerste helft van 2019 met 4,6 procent gestegen. Hiermee komt het plafond al eerder in zicht dan gedacht werd. De NS breidt haar capaciteit op korte termijn fors uit met nieuwe treinen, om zo meer reizigers te kunnen vervoeren. Echter kan de NS de dienstregeling in 2027 nauwelijks uitbreiden en treinen op de drukste trajecten niet meer verlengen.

  Lees verder

 • Brandweer uitgerukt vanwege onbekende lekkende vloeistof bij goederentrein

  Brandweer uitgerukt vanwege onbekende lekkende vloeistof bij goederentrein

  Op het spoor nabij station Sittard heeft donderdagavond een goederenlocomotief een nog onbekende vloeistof gelekt. De brandweer is ter plaatse gekomen om bodemverontreiniging tegen te gaan. Dat meldt 1Limburg vrijdagmorgen.

  Lees verder

 • ACM in hoger beroep tegen van tafel geveegde miljoenenboete NS

  ACM in hoger beroep tegen van tafel geveegde miljoenenboete NS

  De Autoriteit Consument en Markt (ACM) gaat in hoger beroep tegen het eerdere besluit die de rechter uitsprak over de miljoenen boete voor NS, die uiteindelijk van tafel werd geveegd. Afgelopen donderdag verliep de termijn om in hoger beroep te gaan.

  Lees verder