• Spoorwegmuseum neemt mysterieus schuilhutje over

  Spoorwegmuseum neemt mysterieus schuilhutje over

  Het Spoorwegmuseum in Utrecht is een nieuw bouwwerk rijker met dank aan ProRail. Het gaat om een mysterieus schuilhuisje welke in een ver verleden gebruikt werd bij het spoor. Het bouwsel is aangetroffen langs de spoorbaan tussen Hilversum en Amersfoort, waarna die moest wijken voor de aanleg van een nieuwe busbaan.

  Lees verder

 • ProRail tekent coalitie Anders Reizen voor meer zakenreizen per trein

  ProRail tekent coalitie Anders Reizen voor meer zakenreizen per trein

  Ongeveer vijftig bedrijven willen in de toekomst voortaan zakenreizen vaker via de trein afleggen in plaats van het vliegtuig. Dat is de ambitie van de coalitie Anders Reizen. De keuze om via het spoor te reizen wordt gekozen als de ritten korter zijn dan zevenhonderd kilometer.

  Lees verder

 • NS: Dit jaar 92,6% reizigers op tijd

  NS: Dit jaar 92,6% reizigers op tijd

  Dit jaar kwam 92,6% van de NS-reizigers op tijd. Daarmee handhaaft NS de recordpunctualiteit van vorig jaar, waarbij opnieuw een stevige reizigersgroei wordt gerealiseerd. Dit blijkt uit de eindejaarprognose van NS.

  Lees verder

 • Massale staking legt openbaar vervoer van Frankrijk plat

  Massale staking legt openbaar vervoer van Frankrijk plat

  Het het gehele openbaar vervoer in Frankrijk is vandaag stilgelegd. Het trein-, metro- en vliegverkeer ligt donderdag grotendeels plat door een grote landelijke staking. Ook de Thalys en de Eurostar ondervinden hinder. In Parijs rijden enkel nog een een automatisch rijdende metrolijnen.

  Lees verder