Winterstation

Het Spoorwegmuseum is ook dit jaar weer klaar voor Winter Station. Op de traditionele ijsbaan welke tussen de locomotieven is aangelegd, kan men in deze winter weer volop schaatsen. Op vrijdagavond 21 december wordt 'Winter Station' officieel geopend met een optreden van Men in Black.

Het museum is die avond van 19.00 uur tot 21.00 uur voor iedereen gratis toegankelijk. Winter Station duurt tot en met zondag 6 januari 2013 (1 januari gesloten). Schaatsen zijn gratis te leen. De ijsbaan is overigens overdekt. Het optreden op 21 december is bijzonder, vanaf 22 december treden de Oekraïense acrobaten op in het Utrechtse Winter Circus op het Jaarbeursterrein.

Ook kan het publiek dit jaar genieten van de doldwaze capriolen van de ‘Happy Bouncer’. Acrobaat Jean-Ferry verzorgt een trampoline act met veel acrobatische slapstick. De Happy Bouncer is van 22 t/m 30 december te zien. Acrobate Juliette Dormaar brengt met de ‘Flying Suitcase’ een spectaculaire luchtacrobatische act, zij is te zien op 31 december en van 2 t/m 6 januari. Dagelijks zorgen verschillende bands en orkesten voor vrolijke muziek in de grote museumhal. Natuurlijk komen de kinderen volop aan hun trekken met de draaimolen, de Jumbo Express, knutselworkshops, schminken en de theatervoorstelling. Kijk op www.winterstation.nl voor het complete programma.

Datum: vr 21 dec 2012 t/m zo 6 jan 2013