Valleilijn 5 jaar

De Valleilijn, de treinverbinding tussen Amersfoort, Barneveld en Ede, bestaat zaterdag 10 december precies vijf jaar. In 2006 startte Connexxion met de exploitatie.

Om deze gelegenheid te vieren mag iedereen op deze dag gratis mee met de Valleitrein. Om alvast in de koude winter-sferen te komen wordt elk station op deze lijn omgevormd tot een wintersportland.

Barneveld Noord wordt die dag in Oostenrijkse sferen gestoken. Zo zal er een sneeuwpop-springkussen, een bobsleebaan, vers gebakken flensjes en een klimrots aanwezig zijn.

Barneveld Centrum staat weer in het teken van Zwitserland, hier vind je onder meer een skisimulator en zijn er optredens van het Sneeuwpoppentrio, een ballonnenwedstrijd en een speurtocht.
Ook een informatiestand over de Chipkaart is hier aanwezig.

Station Lunteren ligt deze dag in Finland, hier kan je kennis maken met de kerstman in een arrenslee en genieten van een kopje erwtensoep.

Ede- Centrum ligt deze dag in het koude Noorwegen. Hier kan je jouw sportieve kant laten zien op een  snowboard-simulator en luisteren naar optredens van het Kerst Dixie Craker Jacks Kwartet. In het Historisch Museum in Ede, gevestigd in het stationsgebouw, is een foto-expositie te zien over de historie van de spoorlijn tussen Amersfoort, Barneveld en Ede-Wageningen. Het museum is deze dag gratis toegankelijk.

De activiteiten op al deze stations stations duren van 11.00 tot 16.00 uur. In de treinen zelf zijn optredens van onder anderen een goochel- en ballonnenclown en een ‘Charles Dickens’-duo.
 

Datum: za 10 dec 2011