Opendag Maasoever Spoorweg

Op zaterdag 14 en zondag 15 mei 2011 houdt de Modelbouwvereniging Hoekse Waard, beter bekend als de Maasoever Spoorweg Barendrecht, weer haar jaarlijkse open dagen.

Op deze dagen rijden er, tussen 10.00 en 17.00 uur, weer diverse treinen over de spoorbaan langs de Oude Maas. De treinen zullen niet alleen getrokken worden door de bekende diesel en elektrische locomotieven van de vereniging, maar ook door levensechte stoomlocomotieven. Uit diverse delen van het land komen modelbouwers met hun modellen naar Barendrecht om tijdens de open dagen hun modellen te laten rijden .

Een ritje over de spoorbaan begint op station Ziedewij. Bij het station staan diverse kramen met verschil-lende vormen van modelbouw. Ook is er een bassin met radiografisch bestuurbare modelboten. Na vertrek uit het station rijdt de trein richting het depot. Via een heuse spoorbrug komt de trein aan bij de halte werkplaats, alwaar een bezoek aan onze werkplaats en depot kan worden gebracht. Hier kan bekeken worden hoe de treinen worden gebouwd, en waar ze onderhoud krijgen. Ook heeft u hier de kans om de opgestelde treinen in alle rust te bekijken. Bij de halte werkplaats zijn tevens oude vrachtwagens en een oude RET bus van de Stichting Romeo te zien. Na een bezoek aan het depot rijdt de trein weer terug naar station Ziedewij. Onderweg passeert de trein twee spoorwegovergangen over het fietspad en rijdt de trein door de spoortunnel.

Meerijden kan voor € 1,- per rit, 10 rittenkaarten kosten € 8,-.

U vindt onze spoorbaan langs de Oude Maas bij Barendrecht, ter hoogte van het pannenkoekenhuis “De Oude Maas”. Volg vanaf de snelweg A29 afrit 20 de borden met de stoomtrein en de pijl in de richting van recreatiegebied Oude Maas.
Meer informatie vindt u op http://www.maasoeverspoorweg.nl

Datum: za 14 mei 2011