Koninginnedag Amsterdam

 

 

In en rond station Amsterdam Centraal vinden ingrijpende bouwwerkzaamheden plaats. Daardoor zijn het station en de directe omgeving niet goed toegankelijk. De NS adviseert u dan ook, indien mogelijk, via een ander station dan Amsterdam Centraal te reizen.


Op 30 april rijdt de NS met een aangepaste dienstregeling rond Amsterdam. Daardoor kunt u te maken krijgen met een extra overstap. De internationale treinen rijden niet via Amsterdam Centraal, maar vanaf de stations Schiphol, Utrecht Centraal en Amersfoort. Meer informatie over internationale treinen vindt u op de site van NS Hispeed.

Vermijd vanuit de richting Utrecht, Almere en Hilversum het centraal station van Amsterdam en stap uit op station Amsterdam Zuid. Hier begint je Koninginnedag al. Dj's van radio 538 draaien je favoriete muziek op station Amsterdam Zuid. Het radio 538 feest van op het Museumplein is hier bovendien via grote schermen live te volgen. Zowel het Museumplein als het Vondelpark liggen op loopafstand van Amsterdam Zuid. Volg de gele looproute.
Reist u vanuit Utrecht en wilt u naar de binnenstad? Stapt u dan uit op station Amsterdam Amstel. Op vertoon van u geldig NS-vervoerbewijs naar Amsterdam mag u op 30 april vanaf Amsterdam Amstel gratis gebruik maken van de metro naar de binnenstad.

Uw voordeelurenabonnement kunt u tegenwoordig ook als OV-chipkaart in de trein gebruiken. Maak dan wel eerst uw kaart geschikt voor reizen op saldo. Wegens grote drukte bij de kaartautomaten op Koninginnedag, raden wij u dringend aan uw OV-chipkaart vóór 30 april te activeren en op te laden

De bagagekluizen van Amsterdam Centraal en Amsterdam Amstel zijn uit veiligheidsoverwegingen gesloten vanaf 29 april 19.00 uur tot 1 mei 07.00 uur.


In de treinen en op de stations is het verboden meer dan 1 stuks (0,5 liter) alcoholhoudende drank mee te nemen. Op de stations en in de treinen wordt geen alcohol verkocht. Deze maatregel geldt vanaf 29 april 19.00 uur tot 1 mei 07.00 uur.

 

 

 

Datum: vr 30 apr 2010