"Wittlager Kreisbahn" nostalgie fotorit bij de STAR

Op zaterdag 6 oktober 2018 herleven oude tijden bij Museumspoorlijn STAR in Stadskanaal. Deze dag zal onze ruim 60 jaar oude MaK-dieselloc een fotogoederentrein rijden speciaal voor fotografen. De DL 1, het nummer waaronder deze locomotief jarenlang in het bestand van de Wittlager Kreisbahn was opgenomen, zal een trein trekken die de sfeer van zijn oude werkgever helemaal terug zal brengen!

Onder de noemer “Wittlager Kreisbahn-nostalgie” zal de DL 1 een “GmP” rijden, oftewel een goederentrein waarin ook reizigers mee konden reizen. Hiervoor zal het recent gerestaureerde Donderbus-rijtuig achterin de trein meerijden. De rest van de trein bestaat uit goederenwagens uit het tijdsbeeld van de jaren ’50 en ’60: een rongenwagen, een kolenwagen, twee gesloten goederenwagen en het genoemde Donderbusrijtuig.

We berijden, voor de laatste keer met een fotogoederentrein, het baanvak van Stadskanaal naar Musselkanaal. Dit baanvak sluit eind dit jaar op het gedeelte Nieuw Buinen – Musselkanaal, dus alle reden om het nog een keer met herfstkleuren te bewonderen. De trein wordt met auto’s gevolgd, zodat we voldoende gelegenheid hebben om alle leuke fotoplekken te bekijken.

Deelname aan de rit is mogelijk door uiterlijk 30 september de deelnemersbijdrage van € 30,- over te maken op bankrekening NL18RABO0360774644 t.n.v. Stichting STAR en daarnaast je inschrijving door te geven via info@stadskanaalrail.nl. Deelnemers ontvangen uiterlijk rond 2 oktober bericht.

Datum: za 6 okt 2018 t/m za 6 okt 2018