STAR Stoomtrein weekend 2009

De STAR Stoomtreindagen gaan ondanks de brand in de loods van de STAR gewoon door. De open dagen zullen op zaterdag 19 en zondag 20 september plaatsvinden.

Het thema dit jaar zal zijn: 'Help de S.T.A.R. aan stoom'. Bij de brand die uitbrak op donderdag 27 augustus zijn namelijk een aantal stoomlocomotieven en rijtuigen beschadigd geraakt en zullen moeten worden hersteld.

Op beide dagen kan je meerijden met historische treinen tussen Veendam, Stadskanaal en Musselkanaal. In de treinen zullen vrijwilligers van het Volk van Grada uit meereizen. Hun hun oude klederdracht zullen zij de sfeer van het reizen in vroeger tijden laten herleven. Aangezien de Russische stoomlocomotief TE-5933 beschadigd is geraakt tijdens de brand in de loodd komt er als vervanging een Diesel Plan-U die in beheer is van de stichting HIJSM te Haarlem.

In dit weekend is het ook mogelijk om een modelspoorbaan te bezichtigen. Dit is mogelijk in de grote rijtuigenloods naast het station van Stadskanaal. Ook zijn er diverse dingen van modelspoor te koop.
Het museum in de loods houdt dit weekend uiteraard ook open huis.

Aan de kinderen is ook gedacht. Speciaal voor hun is er een luchtkussen bij het station Stadskanaal en staat er een draaimolen op het perron van het station Veendam.

Op beide dagen is er live-muziek voor iedereen, met op de zondag een optreden van blue grass band 'Heavy Clay'.

Alle activiteiten en attracties zijn op beide dagen geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Uitgebreide informatie over toegangsprijzen en de dienstregeling van de treinen is te vinden op hun website: www.stadkanaalrail.nl of via het telefoonnummer (0599) 65 18 90.

Datum: za 19 sep 2009