SSN Stoomtrein weekend

Dit weekend vindt weer het jaarlijkse Stoomtrein-weekend plaats bij de Stoom Stichting Nederland (SSN) in Rotterdam. Helaas kunnen wegens werkzaamheden aan het spoor de traditionele pendelritten tussen Gouda en ons museumstoomdepot dit jaar onverwacht niet doorgaan, maar worden er op het terrein van de SSN een hoop activiteiten georganiseerd. Voor zowel jong als oud.

Door werkzaamheden tussen Gouda en Woerden is het dit jaar niet mogelijk om in Gouda Goverwelle de locomotief van de ene naar de andere kant van de trein te laten rijden. Dit probleem hebben we opgelost door extra locomotieven in te zetten, waarmee de pendeltreinen als trek-duwcombinatie zouden gaan rijden.

Helaas heeft de organisatie deze week te horen gekregen dat de dienstregeling hiervoor is afgewezen, waardoor het onmogelijk is geworden de pendeltreinen te rijden.

Daarom worden de activiteiten beperkt tot enkel het terrein. De 8811 en de 01 1075 zullen wel onder stoom gebracht worden, en zijn het hele weekend in volle glorie te bewonderen. Aangezien de pendeltreinen niet door kunnen gaan zijn de toegangsprijzen aangepast.

Activiteiten

  • Thomas de stoomlocomotief speelhoek
  • Voetplaatritten binnen het Stoomdepot (maak een korte rit mee op een stoomloc)
  • Stoombrandspuit
  • Kraampjes van stoomcollega's
  • Verse koffie & versnaperingen
  • Bezichtinging en demonstratie van de locomotieven 8811 en de 01 1075 Prijzen :

Informatie:

Volwassenen: €5
Kinderen 4 t/m 12 jaar: €2.50
Gezinskaart (2volw& 2kind): €12,50
Donateurs: gratis op vertoon van donateurskaart

Verkoop van deze kaartjes vind plaats op de ingang van het stoomdepot op de Rolf Hartkoornweg 50 te Rotterdam.

Het depot zal zaterdag en zondag om 09:30 geopend worden. Bezoekers kunnen hun auto parkeren bij de aangegeven parkeerplaats. Vanaf daar rijden pendelbusjes naar het depot.

Foto: Bert Hollander (Flickr; Creative Commons)
Een van de ritten die in dit jaar met de SSN werd gereden. Dit jaar rijden deze dit weekend niet vanwege werkzaamheden aan het spoor.  (Foto: Bert Hollander (Flickr; Creative Commons) )

Datum: za 7 okt 2017 t/m zo 8 okt 2017