Kinderboekenweek bij de NS

Van 4 oktober tot en met zondag 15 oktober vindt de Kinderboekenweek weer plaats. Traditiegetrouw doet de NS ook dit jaar aan dit evenement mee, en openen ze dit jaar voor kinderen de jacht op leesboeken in de trein. Ook zal op de laatste dag een bizondere boekenkast aanwezig zijn waarin kinderen hun boeken kunnen ruilen.

Hoofdconducteur John Piqué, die tijdens de Kinderboekenweek zichzelf ook 'voorleesconducteur' mag noemen, verstopt van 4 tot en met 14 oktober elke dag een kinderboek in een trein. Hiermee wil de NS jongere treinreizigers lezen stimuleren. Lezen is immers een van de favoriete tijdsbestedingen in de trein.

De Kinderboekenweek sluit, voor het derde jaar op rij, af met de NS Kinderboekenruil op zondag 15 oktober. Op de centrale stations van Amsterdam en Utrecht kunnen kinderen hun uitgelezen boek dan bij een 'pratende boekenkast' omruilen voor een ander boek. Ook kunnen kinderen dan in de speciale voorleescoupé plaatsnemen waar bekende kinderboekenschrijvers zoals Anna Woltz, Ruben Prins en Koos Meinderts leuke kinderverhalen voorlezen.

Schrijfster Maranke Rinck, illustrator Martijn van der Linden van het (Kinderboekenweek)prentenboek en Janneke Scholtveld (schrijfster van het Kinderboekenweekgeschenk) ruilen hun boek en sluiten de Kinderboekenweek hiermee symbolisch af om 15.00 uur op Utrecht Centraal.

De NS Kinderboekenruil vindt plaats van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Foto: Nederlandse Spoorwegen
Foto: Nederlandse Spoorwegen

Datum: wo 4 okt 2017 t/m zo 15 okt 2017