Kenny B.'s museum voor Surinaamse muziekinstrumenten

Van 27 juli tot en met 20 augustus is een transparante wachtruimte op perron 10/11 van station Arnhem Centraal speciaal omgebouwd tot het Museum van Kenny B. In dit mini-museum zijn muziekinstrumenten te zien en een aantal bijzondere objecten uit Suriname.

In het museum van zanger Kenny B. geeft hij een inkijkje in de internationale muziekcultuur en zijn Surinaamse roots. In zijn museum zijn verschillende bijzondere muziekinstrumenten uit de hele wereld te zien en objecten die hem deden denken aan zijn jeugd in Suriname. Onder andere houtsnijwerk, een apinti, het meest gebruikte muziekinstrument onder de Marrons en fluiten van de Kari’na.

Tijdelijke stationsmusea

Het museum van Kenny B is na het museum van Floortje Dessing op station Leiden het tweede mini-museum van het project ‘Museum van…’. De komende periode zullen nieuwe pop-up museum worden geopend, waaronder: De verborgen schatten van het Tropenmuseum, Afrika Museum en Museum van Volkenkunde.

Na stations Arnhem reist het project ‘Museum van…’ verder naar station Utrecht Centraal. Daar opent van 24 augustus t/m 24 september het mini-museum van rapper Soufiane Touzani haar deuren. En van 28 september t/m 22 oktober is op station Zwolle het mini-museum van presentator Filemon Wesselink te bezoeken. De reis eindigt op 25 oktober in Amsterdam in het Tropenmuseum met het mini-museum van presentatrice Yvette van Boven.

Deze bijzondere musea worden mogelijk gemaakt door ProRail, NS en Bankgiro Loterij. De toegang is gratis, maar met dient wel ingecheckt te zijn gezien deze musea op het station bevinden.

Foto: ProRail
Foto: ProRail

Datum: do 27 jul 2017 t/m zo 20 aug 2017