Gratis treinen met Boekenweekgeschenk

Traditiegetrouw reizen treinreizigers op de laatste dag van de Boekenweek - zondag 2 april - gratis met het Boekenweekgeschenk. Op vertoon van het Boekenweekgeschenk Makkelijk leven kunnen treinreizigers voor de 17e keer door het land reizen.

Reizigers die op pad zijn kunnen mogelijk Herman Koch tegenkomen, auteur van het Boekenweekgeschenk. Koch verrast namelijk reizigers op verschillende trajecten in het land, reist mee en leest voor uit het Boekenweekgeschenk.

Het Boekenweekgeschenk - papieren versie of e-book - is voorzien van een QR-code op de achterkant. Met deze barcode kunnen treinreizigers op zondag 2 april de poortjes op de stations openen. Op deze dag geldt het Boekenweekgeschenk als vervoersbewijs in de 2e klas voor de binnenlandse treinen en de binnenlandse trajecten van de IC Brussel, IC Berlijn en ICE International. Voor de ICE International is een toeslag verschuldigd. Het Boekenweekgeschenk is ook geldig in de treinen van Arriva, Connexxion en Syntus.

Het Boekenweekgeschenk is een cadeautje van de boekhandel voor iedereen die tijdens de Boekenweek voor minimaal €12,50 aan Nederlandstalige boeken koopt. De 82e Boekenweek vindt dit jaar plaats van zaterdag 25 maart tot en met zondag 2 april.

Foto: NS
Foto en artikel: Nederlandse Spoorwegen

Datum: zo 2 apr 2017