Afscheidsrit Materieel '64

Ruim 50 jaar was de Mat’64, een bekende verschijning in het Nederlandse landschap. De trein is inmiddels vanwge ouderdom uitgerangeerd, en mag dus genieten van zijn welverdiende pensioen in de mooiste treinrustplaats van Nederland: het Spoorwegmuseum.

Omdat de trein jaren lang een fenomeen op het spoor is geweest hebben een groep machinisten en conducteurs het initiatief genomen om een feestelijke afscheidsrit te organiseren. Hiermee willen ze de trein bedanken voor zijn trouwe dienst. Tijdens de rit worden -met reizigers, medewerkers en spoorliefhebbers- mooie foto's en leuke anekdotes gedeeld.

Feestelijke afscheidsrit

Op zondag 25 september krijgt de Mat'64 zijn afscheidsrit vanuit onderhoudsbedrijf Maastricht via Eindhoven, Arnhem, Zwolle, Amersfoort naar station Utrecht Maliebaan. De bijzondere trein is voorzien van vier stellen, waaronder de 449, de 466, de 469 en museumtreinstel 876. Dit laatste treinstel krijgt  een gerenomeerd plekje bij het Spoorwegmuseum. Tijdens de rit is er volop tijd om verhalen en beelden te delen, maar ook om de trein nog eens goed te bewonderen.

Route

Let op: De treinrit is een besloten rit , waar je niet zomaar in kan stappen. De deelnemers zijn diverse NS-personeelsleden, en speciale genodigden, waaronder treinliefhebbers die door de NS zijn uitgeloot om mee te mogen reizen.

Tot 20 september kunnen liefhebbers via de sociale media, waaronder Facebook en en Twitter vertellen waarom ze graag met de afscheidsrit mee willen rijden. Onder hen verloot de Nederlandse Spoorwegen 25 tickets, waarbij zij een introducé mogen meenemen.

Voor de liehebbers die de trein willen spotten hebben we hier de route die trein aflegt. Wij zijn graag mooie foto's tegemoet van deze bijzondere combinatie.

  • Maastricht, vertrek om 9:37
  • Eindhoven, vertrek om 10:51 uur
  • Arnhem, vertrek om 13:13 uur
  • Zwolle, vertrek om 14:34 uur
  • Amersfoort, vertrek om 16:15 uur
  • Maliebaan, aankomst om 16:33


Foto: Niels Matteman
Foto: Niels Matteman

Datum: zo 25 sep 2016