Sail Amsterdam bereiken met de trein

Dit jaar kunnen bootliefhebbers weer hun hart ophalen tijdens het Sail 2015 evenement in Amsterdam. Zo zijn er vele grote tall-ships te bewonderen langs de kades aan de IJ-zijdes en zijn er vele interessante andere boten en demonstraties te zien. De NS zet voor reizigers extra treinen in om naar Sail te zullen worden gebracht.

De looproute langs de boten en de meeste evenementen zijn gratis toegankelijk. Er is van alles te beleven voor jong en oud. Overdag, maar ook ’s avonds. Zo vindt er op donderdag een unieke pieremachocheltocht plaats en wordt elke avond afgesloten met een spetterende vuurwerkshow.  Nieuw dit jaar is SAIL Music Marina, een theater op het water aan de Noordkant van het IJ.

Voor meer informatie over het programma, bezoekuren Tallships, de plattegrond met de oceanen (te downloaden) en de speciale SAIL app: zie www.sail.nl.

Bereikbaarheid

SAIL Amsterdam ligt op steenworp afstand van station Amsterdam Centraal en is het beste per trein te bereiken. De NS bereidt zich voor op veel extra treinreizigers naar de hoofdstad en zet van en naar de hoofdstad extra langere treinen in dan normaal.

Doordat Amsterdam Centraal al aan het IJ ligt, vormt dit al de toegangs-poort naar SAIL. U kunt het station aan de achterzijde via de IJ-zijde verlaten. Daar vandaan wordt een looproute aangegeven naar de SAIL Amsterdam.

Reisadvies

Vanwege werkzaamheden of ander oponthoud op het spoor raad de NS aan om voor de rit de actuele vertrektijden en de route naar Amsterdam te plannen.

Ook is het raadzaam om rekening te houden dat het in de avondspits (16.30-18.30 uur) drukker kan zijn dan normaal. U kunt dan beter uw terugreis eerder beginnen of juist even uitstellen en langer van de bootspektakels en van de hoofdstad genieten.

Bezoekt u de vuurwerkshow. Houd dan rekening dat het niet mogelijk is om alle eindbestemmingen weer op tijd met de trein te kunen bereiken. Zorg daarom voor een ruime verbinding door op tijd een route te plannen. Dit kan via de NS Xtra-app op de mobiele telefonns en tablets, via de Reisplanner of de mobiele pagina m.ns.nl.

OV-Chipkaart

Omdat er lange rijen bij de kaartautomaat worden verwacht, raad de NS aan om vooraf voldoende voorbereid te zijn:

Heeft u een OV-chipkaart, laad dan vast voldoende saldo op uw OV-chipkaart, ook voor de terugreis.

Ook is het mogelijk om ook online alvast uw vervoerbewijs als e-ticket te kopen. Speciaal voor SAIL is er het SAIL Amsterdam retour met maar liefst 20% korting.

Sail Amsterdam

Datum: wo 19 aug 2015 t/m zo 23 aug 2015