Feestelijke opening gebied station Bilthoven

Het stationsgebied in Bilthoven is een stuk veiliger geworden. ProRail en de gemeente bouwden in drie jaar tijd twee nieuwe onderdoorgangen onder het spoor. Auto's, fietsers en voetgangers hoeven niet meer te wachten voor de overweg. Een mijlpaal voor het 150-jarige stationsgebied. Dat vieren we zaterdag 30 mei met een feestelijke en muzikale opening in Bilthoven. De pers is van harte welkom.

Tussen 14.00 uur en 16.00 uur live muziek, optreden, kleurwedstrijden en tal van kinderactiviteiten. Uitleg over de werkzaamheden en over de 150-jarige geschiedenis van het stationsgebied. Om 14.30 uur de officiële opening met wethouder Hans Mieras en Cees de Vries, regiodirecteur van ProRail. De opening wordt begeleid door vier zangkoren uit Bilthoven.

Stationschefwoning

Het historische huisje van de Bilthovense stationschef moest wijken voor de vernieuwing van het stationsgebied. Belangrijk spoors erfgoed dat gelukkkig behouden is gebleven en op het terrein van het Spoorwegmuseum in Utrecht is teruggebouwd. Het huisje wordt zaterdagochtend 30 mei geopend in het Spoorwegmuseum, en bevindt zicht buiten naast de expositiehal.

Datum: za 30 mei 2015