NS reist met recycle-trein over het spoor

Afgelopen jaar hebben treinreizigers hun bagage en eigendommen regelamtig laten liggen in de trein. Zo zijn er dit jaar door de NS 19.641 treinkaartjes en bijna 9.200 identiteitsbewijzen geregistreerd. In totaal zijn er tot november 2014 zo'n 88.000 verloren eigendommen geregistreerd, 10 % meer dan vorig jaar.

Volgens de gaat het meestal om smartphones, waaronder veel iPhone-toestelen. Hiervan zijn er ruim 5.000 achtergelaten door de eigenaars. Eind september, nadat de iPhone 6 werd geintroduceerd waren de achtergebleven iphones veel iPhone 5-toestellen.

Naast telefoons worden er ook veel tassen, jassen, sleutels, portefeulles en koffers naar het magazijn van de Gevonden Voorwerpen van de NS gebracht.

Reizende recycle-trein

Om de niet-opgehaalde voorwerpen een nieuw leven in te blazen heeft de NS net als vorig jaar een recycle-project aangekondigd waarin de gevonden voorwerpen worden gepresenteerd. Waar het vorig jaar nog in een pop-up store op enkele stations was heeft het vervoersbedrijf nu gekozen voor een rijdend museum over het spoor die bestaan uit drie Belgische expositierijtuigen.

"De trein is een reizend naaiatelier, expositieruimte en designstore, waar gevonden voorwerpen een tweede leven krijgen'', aldus NS.

Bezoekers kunnen bij het atelier ook zelf van gevonden voorwerpen nieuwe producten maken in de DIY (do it yourself) -workshop. Ook het rariteitenkabinet, met de vreemdste gevonden voorwerpen die door de jaren heeft naar het Gevonden voorwerpen magazijn zijn gebracht wordt aan bood van de trein tentoongesteld. Zo is er onder andere een kunstbeen te zien en een communiejurkje uit de jaren '50 te zien.

Locatie Datum
Station Haarlem 9:30 - 16:00
Station 's Hertogenbosch 9:30 - 16:00
Station Maastricht 9:30 - 16:00

Datum: do 11 dec 2014 t/m za 13 dec 2014