NVBS-excusrie Miniworld

Op zaterdag 21 december 2013 organiseert de NVBS-afdeling Jongeren een dagje uit naar Miniworld Rotterdam.

 

Miniworld Rotterdam telt ruim 27.000 miniatuurinwoners op een oppervlakte van zo’n 500 vierkante meter en is hiermee de grootste miniatuurwereld van de Benelux. In deze wereld zijn naast de vele druk bereden spoor- en tramlijnen vele herkenbare punten uit de echte wereld terug te vinden zoals diverse bouwwerken uit Rotterdam, het Rotterdamse havengebied en vele andere delen van Nederland. Een dag duurt hier slechts 24 minuten waardoor je de miniatuurwereld zowel bij dag- als nacht kunt beleven!

 

We volgen een uitgebreide rondleiding van een uur waarin we een kijkje achter de schermen van deze miniatuurwereld krijgen. In deze rondleiding komen we op plaatsen die normaal niet voor bezoekers toegankelijk zijn en krijgen we te zien hoe de treinen bestuurd worden, maar ook hoe het landschap en de gebouwen zo realistisch mogelijk nagemaakt worden.

 

Uiteraard is er ook voldoende tijd om op eigen gelegenheid alles rustig te bekijken en eventueel een hapje en drankje te nuttigen. Ook de EETC 1254 met NVBS bestickering rijdt in deze miniatuurwereld rond. Voor degene die tijdens ons bezoek de leukste foto maakt van de EETC 1254 bij Miniworld Rotterdam hebben we een leuk prijsje in de aanbieding!

 

We verzamelen rond de klok van 12.00 uur op Rotterdam Centraal en lopen daarna gezamenlijk in zo’n 5 minuten naar Miniworld Rotterdam. Deelname aan deze dag kost € 15,- en deelnemers tot 30 jaar krijgen voorrang bij aanmelding.

 

Voor de liefhebbers hebben we ook nog een ochtendprogramma, we maken een rondje per tram en metro door Rotterdam en omgeving met een aantal fotomogelijkheden. Voor dit ochtendprogramma verzamelen we om 9.30 op Rotterdam Centraal, een dagkaart van de RET kost € 7,-.

 

Lijkt het je leuk om eens een kijkje bij Miniworld Rotterdam te nemen? Meld je dan snel aan via jongeren@nvbs.com onder vermelding van je leeftijd en of je deel wilt nemen aan het ochtendprogramma. Je kunt je uiterlijk aanmelden tot 16 december, maar er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus vol is vol!

 

Datum: za 21 dec 2013