Salsadans recordpoging op Rotterdam Centraal

Op zaterdag 27 juli zal het stationsplein van Rotterdam Centraal omgetoverd worden tot een Salsa-dans plein. Op deze laatste dag van het festival Rotterdam Unlimited zal er een wereldrecord Salsa-dansen plaatsvinden.

Momenteel hebben op Facebook al meer dan 3000 mensen aangegeven geïnteresseerd te zijn om dansmoves en heupen los te gooien tijdens de recordpoging.

De rrecordpoging is bedacht door Amir Nasierkhan, hoofdconducteur bij NS: "Ik hou zelf enorm van dansen, maar heb geen ervaring met salsa. Gelukkig is dat ook niet nodig. Iedereen die het leuk vindt, kan meedansen. Ons doel is om met zoveel mogelijk mensen de Rueda de Casino te dansen. Dat is een groepsdans waarbij deelnemers in een cirkel de salsa dansen en wisselen van danspartner.

"Dit jaar doe ik voor het eerst mee aan de recordpoging salsadansen op het stationsplein", vertelt Zerina Roseval, hoofdconducteur bij NS. "Ik bezoek al 15 jaar Rotterdam Unlimited, samen met vriendinnen. Ik hou ontzettend van dansen. Een paar keer per week dans ik en dat maakt mij vrolijk, ontspannen en blij. Ik vind het mooi dat NS op deze leuke manier heel Nederland in beweging wil krijgen"

Wereldrecord

Het huidige wereldrecord werd in mei van dit jaar in Tenerife gevestigd. Daar deden toen 1291 deelnemers aan mee. Met 3132 mensen die zich op Facebook hebben aangemeld zal dit hopelijk overtroffen worden. Op de dag zelf geven docenten vanaf 12.00 uur verschillende workshops op het stationsplein om alvast wat salsamoves te oefenen. Deelnemers aan de recordpoging kunnen bij de speciale salsabalie op het stationsplein een vrolijke gadget en deelnemersbandje halen. De recordpoging staat gepland om 14.00 uur.

Foto: Treinenweb
Foto: Treinenweb