Kilometer Kampioen 2019

Op 29 juni 2019 zal de derde editie van de Kilometer Kampioen door Treinreiziger.nl worden georganiseerd. De uitdaging is net als de afgelopen edities hetzelfde, door op één dag zo veel mogelijk kilometers maken per trein. De inschrijving opent (naar verwachting) uiterlijk 10 mei. Er zullen ongeveer 100 tot 150 plekken zijn voor deelnemers.

Alhoewel het principe van de Kilometer Kampioen ongewijzigd blijft, zullen een aantal belangrijke spelregels veranderen. Het aantal nachttreinen is opnieuw afgenomen. Daarom zal de wedstrijd dit keer geen 24 uur duren, maar 18 uur. Iedere deelnemer mag zelf bepalen wanneer zijn 18 uur in gaan. Ook mag iedere deelnemer zijn eigen start- en eindstation bepalen.

Het tijdsbestek wordt weliswaar korter, maar de regels om kilometers te maken worden uitdagender. In de tweede editie mocht elk traject twee keer worden afgelegd, bij de derde editie lijken de regels meer op de eerste editie: ieder traject telt in principe maximaal één keer mee. Alleen Zwolle – Meppel en Roermond – Sittard tellen twee keer mee (mits je deze trajecten uiteraard twee keer aflegt).

Stempelpunt

Net als in de vorige editie komt er weer een stempelpunt. We hebben overwogen dit jaar een ander stempelpunt te kiezen, maar uit praktische overwegingen zal dat weer Utrecht worden. Ook bleek Utrecht het populairste stempelpunt onder potentiële deelnemers. In een tijdsbestek van vier uur moet Utrecht worden aangedaan, waarschijnlijk tussen 10 – 14:00 uur zijn of 11:00 – 15:00 uur. Dit is echter nog niet definitief vastgesteld.

Deelname

De spelregels voor de wedstrijd staan op deze website vermeld. Ook kunnen deelnemers zich hier aanmelden voor deze derde editie.

Deelname aan de Kilometer Kampioen zal €11,50 kosten. Inbegrepen is een uniek t-shirt. Ook kunnen de deelnemers indien gewenst een aantrekkelijk aanbod krijgen voor een 1e klas dagkaart krijgen (maximaal 100 personen). Bij meer dan 100 deelnemers met interesse in een treinkaartje, is het moment van inschrijven bepalend.

Vorige edities

De eerste editie (2015) is gewonnen door Bob Landman. Hij wist in 24 uur 1593 unieke kilometers af te leggen.

De tweede editie (2017) werd dat record door de nieuwe voorwaarde ruimschoots verbroken. Koen Nijbroek wist maar liefst 1979 kilometers af te leggen.

Eén ding is duidelijk: in 2019 zal dat record niet sneuvelen. Doordat het tijdsbestek 6 uur korter is, en ieder traject maximaal één keer meetelt, zullen de records van 2017 en 2019 vermoedelijk niet in beeld komen.


De deelnemers van de vorige editie van de Kilometer Kampioen in 2015

Bron en foto: Treinreiziger.nl