Avondspits op Clubhouse

Door corona hebben we minder contact met bekenden en onbekenden. Ook gaan we minder vaak met de trein, de plek waar veel sociale interactie voorheen plaatsvond. Zomaar iets wat reizigers kunnen missen: het per ongeluk opvangen van een gesprek in de trein, een stiekem inkijkje in het leven van een ander. Maar gelukkig heeft de NS daar in deze periode daar een mooi alternatief voor

Vanaf maandag 8 tot en met vrijdag 12 maart kunnen reizigers, tussen 17.30 en 17.50 uur, meeluisteren met Avondspits: de leukste treingesprekken op Clubhouse.

Elke dag anders

Het kan grappig zijn of dramatisch, een liefdesverhaal of zelfs een thriller. Het is in elk geval elke dag weer anders, net als in het echte leven in de trein. De fictieve scenario's voor Avondspits zijn geschreven door Oscar Kocken en Daan Windhorst, op basis waarvan acteurs Jilles Flinterman, Boris van Bommel, Victorine Plante en Henke Tuinstra geïmproviseerde gesprekken voeren. Terugkerend personage is de hoofdconducteur van NS, die de vervoersbewijzen controleert en zich mengt in het gesprek. De conversaties zijn niet opgenomen in de trein en nemen luisteraars mee naar een tijd zonder corona. Het is een klein gebaar van NS om te laten merken dat we onze reizigers missen.

Over Clubhouse

Clubhouse is een nieuw sociaal netwerk gebaseerd op voice, waar mensen van over de hele wereld samenkomen om met elkaar te praten, naar elkaar te luisteren en in real-time van elkaar te leren, over van alles en nog wat. Clubhouse is op dit moment beschikbaar voor Apple-gebruikers en alleen op uitnodiging verkrijgbaar. Met Avondspits verkent NS voor het eerst de mogelijkheden van deze nieuwe app. Voor wie er geen gebruik van kan maken stelt de NS later de geluidsfragmenten ter beschikking.

Klik hier om naar de website van Clubhouse te gaan.