• De geschiedenis van de Oosterspoorbaan in Utrecht

    De geschiedenis van de Oosterspoorbaan in Utrecht

    De Oosterspoorbaan, het baanvak tussen Utrecht Maliebaan en Utrecht Lunetten is een tijdje geleden weer in gebruik genomen. Echter functioneert het niet meer als spoorlijn, maar als smal parkje waar een fiets- en voetpad doorheen loopt. Omdat het ex-spoorlijntje nog steeds een deel van het oude aangezicht heeft, hebben we een kijkje genomen hoe het nu is, en naar wat de geschiedenis was.

  • DB introduceert ICE-4 in reizigersdienst

    DB introduceert ICE-4 in reizigersdienst

    Vanaf vandaag introduceert Deutsche Bahn de ICE-4 in de reizigersdienst. Hiermee bereikt het project een belangrijke mijlpaal waarbij deze prima op scheme verloopt. In eerste instantie zullen vijf treinen ingezet worden op de routes tussen Hamburg - München en Hamburg - Stuttgart.

  • Zweedse meetwagon onderzocht Nederlandse bodem

    Zweedse meetwagon onderzocht Nederlandse bodem

    Rond het spoor zijn soms trillingen voelbaar. Of het nou van passerende treinen zijn, of van werkzaamheden aan het spoor, of zelfs vanuit de bodem. Deze trillingen kunnen invloed hebben op mensen, maar ook op gebouwen langs het spoor. Daarom heeft ProRail met een speciale meetwagon uit Zweden onderzoek uitgevoerd.

  • De techniek en comfort van de Eurostar e320

    De techniek en comfort van de Eurostar e320

    Nederland krijgt er aan het eind van dit jaar een nieuwe hogesnelheidsverbinding bij: Binnenkort zal je vanaf Amsterdam in één directe rit naar het Verenidigde Koninkrijk kunnen rijden. De Eurostar, die doorgetrokken wordt naar onze hoofdstad, zal dit mogelijk maken. Wij hebben alvast een kijkje genomen voor wat de reizigers straks zal beleven.

  • NMBS presenteert M7-intercity

    NMBS presenteert M7-intercity

    Vanaf 2018 zijn onze zuiderburen in België een nieuw type trein rijker. De nieuwste dubbeldeksrijtuigen van de NMBS zullen het nieuwe Belgische paradepaardje worden van de intercities. De NMBS heeft enkele artist-impressies van de trein gepresenteerd waarin het comfort en de toegankelijkheid zichtbaar is.

  • Een ontsporing, wat houdt dat precies in?

    Een ontsporing, wat houdt dat precies in?

    Een treinontsporing. Wat is dat, en wat gebeurt er dan precies? Aan de hand van een aantal voorbeelden en tweets van ProRail leggen we uit hoe het 'hersporen' van een trein nou precies te werk gaat.

  • Nieuw Hoog Catharijne, de nieuwe poort naar Utrecht Centraal

    Nieuw Hoog Catharijne, de nieuwe poort naar Utrecht Centraal

    Vanaf 5 april is het nieuwe gedeelte van winkelcentrum Hoog Catharijne in de stad Utrecht geopend. Het verbindt het station op een makkelijke manier met het centrum. Hoewel het bouwwerk nog niet geheel af is, is er al wel een flink nieuw deel geopend.

  • Het afscheid van de Hoekse Lijn

    Het afscheid van de Hoekse Lijn

    Op zondag 26 maart werd er afscheid genomen van de Hoekse Lijn, waarna er in de nacht van 31 maart op 1 april de laatste treinen over het ruim 125 jaar oude traject reden. Een week eerder op zondag kregen liefhebbers de kans om de nostalgie van weleer nogmaals te herbeleven. In deze review gaan we in op de geschiedenis van de Hoekse Lijn tot aan het moment dat het doek viel en de lijn overgedragen wordt aan de Rotterdamse metro.

  • Oliebollenrit met de Hondekop 766

    Oliebollenrit met de Hondekop 766

    Op zaterdag 17 december is één van de redacteuren van Treinenweb meegegaan met de Oliebollenrit van de Stichting Hondekop. Aan boord van het pas gereviseerde treinstel 766 werd er een hele rit door door Nederland gemaakt waarbij diverse trajecten werden aangedaan.

  • ex-NS 6400 locs naar Noorwegen

    ex-NS 6400 locs naar Noorwegen

    Het Noorse spoorwegbedrijf GrenlandRail heeft onlangs een aankoop gedaan voor twee 6400-locomotieven. Maar het is niet de eerste keer dat deze serie locomotieven in Noorwegen is geweest. De overbrenging naar Noorwegen vond op vrijdag 2 december plaats in een bijzonder transport. In dit artikel vertellen we je alles over de overbrenging en de geschiedenis.

  • InnoTrans 2016, een korte terugblik

    InnoTrans 2016, een korte terugblik

    Dit jaar is Treinenweb naar Innotrans geweest, de grote internationale handelsbeurs voor spoorwegtechnologie en rollend materieel op het Messegelände van Berlijn. Op deze beurs is een diversiteit aan techonologiën te bewonderen binnen de mobiliteitsbranche, van nieuwe treinen tot nieuwe trams. Tevens zijn er ook presentaties te zien van nieuwe ontwikkelingen.

  • De vernieuwde VIRM dubbeldekker in beeld

    De vernieuwde VIRM dubbeldekker in beeld

    Eind augustus bood de Nederlandse Spoorwegen de pers een kijkje aan om een blik te kunnen werpen op de gemoderniseerde VIRM-dubbeldekker. De trein is van alle gemakken voorzien voor de reiziger. Door nieuwe led-verlichting en verbeterde aerodynamica is de trein ook duurzamer en zuiniger geworden. Nieuwe rolstoeltoegankelijke toiletten, kunst, meer bagageruimte, wifi en actuele reisinformatie complementeren het geheel.

  • Arriva presenteert de nieuwe FLIRT

    Arriva presenteert de nieuwe FLIRT

    De trein was al enkele weken al in ons land, maar op vrijdag 15 juli rolde de eerste FLIRT-trein voor Arriva de werkplaats van Stadler in Blerick in om aan de pers gepresenteerd te worden. Deze trein is bedoeld voor de nieuwe Limburgse OV-concessie die op 11 december van dit jaar van start zal gaan.

  • De laatste ode aan station Geerdijk

    De laatste ode aan station Geerdijk

    In de provincie Overijssel en in de gemeente Twenterand ligt het plaatsje Geerdijk, een plaatsje met een stationnetje waarvan bekend is dat deze een minimaal aantal reizigers per dag verwerkt. Met minder dan 50 reizigers per dag zal uiteindelijk op 30 april 2016 het doek vallen voor het station.

  • De spoorwegen en de zomer- en wintertijd

    De spoorwegen en de zomer- en wintertijd

    Een prangende vraag die we regelmatig horen is: Hoe rijden de nachttreinen tijdens de zomer- en de wintertijd in de dienstregeling? En wat doet de stationsklok dan? Wij hebben het uitgezocht....

  • De NS presenteert de FLIRT-3

    De NS presenteert de FLIRT-3

    De NS heeft deze week haar nieuwe FLIRT-3 sprinter gepresenteerd. Het eerste treinstel staat op dit moment nog bij Stadler in Polen in afwachting van de overbrenging naar Nederland. Zodra deze daar aan is gekomen wordt de trein onderworpen aan het test- en toelatingsprogramma die bij elke nieuwe treintype verplicht wordt gesteld. In deze review nemen we je mee naar het interieur van de nieuwe sprinter.

  • Tijdelijke trekkracht door BEMO op de SHM-lijn

    Tijdelijke trekkracht door BEMO op de SHM-lijn

    De afgelopen weken was er een vreemde eend in de bijt op de spoorlijn van de SHM tussen Hoorn en Medemblik. Tussen de nostalgische locomotieven en rijtuigen stonde er een gloednieuwe en moderne rangeerlocomotief die gebouw is door de firma BEMO uit het Noord-Hollandse Warmenhuizen.

  • FLIRT'en op het Nederlandse spoor

    FLIRT'en op het Nederlandse spoor

    Vanaf afgelopen 3 december 2015 is het Nederlandse spoor weer een nieuwe type trein rijker: De FLIRT, een trein van Zwitserse makelij die gebouwd is door Stadtler. Deze zal vanaf de komende maanden langzaam het landelijke toonbeeld zal gaan vormen van regionale stoptreinen en sprinters van de NS.

  • Nieuwe tram op de Uithoflijn

    Nieuwe tram op de Uithoflijn

    De redactie van Treinenweb blijft graag op de hoogte van het al spoorwegmaterieel, maar soms zit er ook wel eens een nieuwe tram tussen. En ook die willen wij graag van binnen en buiten zien. In deze reportage brengen we de nieuwe Urbos 100 van het Utrechtse U-OV in beeld die in 2018 beeldbepalend wordt voor de nieuwe Uithoflijn.

  • Kijkje naar IJ-kade en poortvrije passage Amsterdam

    Kijkje naar IJ-kade en poortvrije passage Amsterdam

    Het is inmiddels al weer een ruime maand geleden dat de vernieuwde IJ-zijde met de nieuwe poortvrije passage op station Amsterdam Centraal geopend is. De nieuwe IJ-zijde moet reizigers vanaf het stations van Amsterdam Centraal een betere aansluiting geven op het openbaar vervoer zoals de pont van de GVB als de bussen en de metro. In deze review nemen we een kijkje naar het nieuw geopende gedeelte.

  • Kijkje in nieuwe reizigerstunnel station Zwolle

    Kijkje in nieuwe reizigerstunnel station Zwolle

    Op vrijdag 26 juni 2015 werd na vijf jaar bouwen de nieuwe stationstunnel van station Zwolle geopend. Deze tunnel is zelf zeventien meter breed, wat voorheen 5 meter was. Hiermee moet de doorstroomcapaciteit van reizigers flink toenemen voor een langere periode. Ook zullen er enkele winkeltjes in de tunnel worden gevestigd. In deze review laten we zien hoe de tunnel eruit ziet.

  • Nieuwe Sprinterstoelen testen in Rotterdam

    Nieuwe Sprinterstoelen testen in Rotterdam

    Vanwege het stijgende aantal reizigers met de trein die de komende jaren sterk vergroot zal worden, is de NS er toe genoodzaakt om het nijpende tekort aan materieel op te vangen met nieuwe Sprinter-treinstellen. Om hen met goed comfort te kunnen vervoeren zijn er stoelen nodig, en omdat de reiziger bij de NS op nummer 1 staat mochten de reiziger zelf stoelen uitkiezen voor de nieuwe treinen.

  • Station Delft in de vernieuwing

    Station Delft in de vernieuwing

    Vanaf aanstaande weekend zal het stationsbeeld van Delft er anders uit gaan zien, en zal er worden begonnen met de verbouwing van het spoor wat nu nog op zichtbare wijze het stadje Delft door de midden schijdt waarbij het spoor vanaf dan door de grond zal gaan en aangesloten wordt op een geheel nieuw station.

  • Open Dag NedTrain Haarlem

    Open Dag NedTrain Haarlem

    Vanwege het 175-jarige bestaan van het spoor heeft NedTrain voor liefhebbers ook hun deuren geopend. Zo was het mogelijk om een kijkje te kunnen nemen in het revisiebedrijf welke in Haarlem gevestigd is.

  • Verslag Railparade '175 jaar spoor' in Amersfoort

    Verslag Railparade '175 jaar spoor' in Amersfoort

    Vanaf donderdag 16 t/m dinsdag 21 oktober 2014 vond de RailParade plaats in Amersfoort, ter ere van het '175 jaar spoor'-jubileum. Op dit groots opgezette evenement was veel spoorwegmaterieel te zien en waren er diverse activiteiten te doen evenals diverse demonstraties die men er kon bewonderen.

  • Excursierit naar de VSM

    Excursierit naar de VSM

    In het teken van 175 jaar Spoor in Nederland vinden er een hoop evenementen plaats. Zo ook diverse excursieritten, en één daarvan was een rit georganiseerd door C-Tracks en RailExperts met een rit naar de VSM in Beekbergen. En ook wij gingen mee!

  • Publieksdag '150 jaar Zwolle'

    Publieksdag '150 jaar  Zwolle'

    Op zaterdag 7 juni vond er vanwege het 150-jarige bestaan van het spoor in Zwolle een publieksdag plaats op en rond het station van Zwolle. Op deze bijzondere dag waren er een hoop leuke activiteiten voor vele geïnteresseerden, waaronder een kijkje in de in aanbouw zijnde reizigerstunnel.

  • Op zoek naar treinen in de Amsterdamse Westhaven

    Op zoek naar treinen in de Amsterdamse Westhaven

    Recentelijk was ik op pad gegaan naar de Amsterdamse haven. Voornamelijk omdat ik wist dat er DD-AR en DDZ-rijtuigen zouden zijn opgeslagen voor onbepaalde tijd.

  • Rondleiding door NedTrain Onnen

    Rondleiding door NedTrain Onnen

    Enige tijd geleden zijn wij uitgenodigd om een kijkje te mogen nemen in de onderhoudswerkplaats van NedTrain Onnen, vlakbij het Groningse Haren. Tijdens de rondleiding werden ons diverse werkzaamheden getoond die er in de grote hal plaatsvinden.

  • Opening tweede bouwstap Utrecht Centraal

    Opening tweede bouwstap Utrecht Centraal

    Afgelopen zondag is het tweede deel van de stations van Utrecht geopend, en hierbij is er tegelijkertijd een nieuwe fase ingegaan voor de vierde bouwstap. De nieuwe uitbreiding aan de kant van Hoog Caterijne is vanaf nu geopend, en de kant aan de Broodzaak is nu gesloten. In dit artikel nemen we je mee naar de opening en de werkzaamheden.

  • Opendag 150 jaar Spoor in Amersfoort

    Opendag 150 jaar Spoor in Amersfoort

    Op zondag 15 september vond er ronde oude Wagenwerkplaats in Amersfoort een open dag plaats, waarbij er namens de NS en diverse stichtingen de deuren hadden geopend. De publieksdag stond centraal vanwege het feit dat er 150 jaar lang treinen in Amersfoort rijden, en hiervoor werd de wagenwerkplaats voor ene dele opengesteld.

  • Afscheidsrit DD-AR dubbeldekker door SSA

    Afscheidsrit DD-AR dubbeldekker door SSA

    Op 25 mei 2013 werd er door Stischting Spoorforum Activiteiten een besloten rondrit georganiseerd met één van de laatste DD-AR-treinritten in Nederland. Wij reden mee met een aantal andere deelnemers in de oude dubbeldekstrein langs plekken daar waar deze trein tegenworodig nooit meer komt, of vroeger veel kwam.

  • De Trein van de Vrijheid

    De Trein van de Vrijheid

    Al eerder hadden we een review aan de vrijheidtrein besteed, maar vanwege bepaalde redenen is deze stilletjes van de site verdwenen. Gezien het al weer drie jaar geleden is dat de trein zijn expositie-ritten ging rijden leek het ons een leuk idee om de review weer opnieuw terug te plaatsen.

  • NS meet bezetting van reizigers in de trein

    NS meet bezetting van reizigers in de trein

    Vanaf februari in dit jaar is de NS een proef gestart om reizigers te tellen tussen Zwolle en Roosendaal, waarbij een reizigersbezetting visueel kan worden getoond. Het telwerk gebeurt in de trein op een geautomatiseerde wijze in maar liefst elf aangepaste ICM-intercities. Deze treinen zijn aangepast met speciale infraroodsensoren

  • Opening uitbreiding stationshal Utrecht Centraal

    Opening uitbreiding stationshal Utrecht Centraal

    In 2011 is een start gemaakt met de bouw van de nieuwe stationshal van Utrecht Centraal. Vanaf 2016 moet deze hal plaats bieden aan 360.000 dagelijkse gebruikers en een centrale plaats innemen in de verbinding tussen de oost- en westkant van Utrecht. Op 3 februari 2013 werd het eerste nieuwe deel van de stationhal welke nieuw gebouwd was opgeleverd en geopend voor reizigers.

  • "De Blokhut" bekeken

    Sinds kort is er een tijdelijke blokhut gebouwd in de stationshal van Utrecht Centraal. Gezien het nogal sfeervol te noemen is, nemen we je mee voor een review.

  • De eerste rit met de Fyra V250

    De eerste rit met de Fyra V250

    Pas geleden hebben we onze eerste rit in de nieuwe Fyra V250 mogen maken. In deze splinternieuwe trein waar we al vele jaren ons hebben mogen verheugen om eindelijk in te mogen stappen, zijn we vanaf Rotterdam naar Amsterdam gereist, in de eerste klasse wel te verstaan. Hier een leuk verslagje van de rit tussen deze twee grote Randstad-steden.

  • De 115 van de Stichting DE-3 bezocht

    De 115 van de Stichting DE-3 bezocht

    Engie tijd geleden hebben we met toestemming van de Stichting DE-3 toestemming gekregen om eens een kijkje te mogen nemen in de 'Rode Duivel 'Plan-U 115, welke op het opstelterrein van Amersfoort staat en eigendom is van de Stichting DE-3.

  • Dag van de Bouw: OV Terminal Utrecht

    Dag van de Bouw: OV Terminal Utrecht

    Op 2 juni 2012 hielden vele bouwplaatsen in Nederland een open-dag voor bezoekers, zo heeft ProRail ook hun bouwplaatsen voor bezoekers geopend. Wij namen een kijkje naar de bouw van de nieuwe OV-terminal van station Utrecht.

  • Het interieur van de NID bekeken

    Het interieur van de NID bekeken

    Sinds kort rijdt dan eindelijk de nieuwe DDZ-NID dubbeldekker; het nieuwste paradepaardje van de NS: De Nieuwe Intercity Dubbeldekker (NID), of zoals de projectnaam luidt: DDZ, wat weer staat voor DubbelDekkerZones. Dit staat voor de inrichting waarbij de stiltecoupés altijd boven zijn, en de klets-coupés beneden. Deze zijn er beiden in de eerste en de tweede klasse.

  • Liefde in de LoveTrain

    Liefde in de LoveTrain

    Een spannende, liefdevolle en culinaire treinrit in een oud treinstel. Introducing... The NS Love Train.

  • Stencil Station in het Spoorwegmusem

    Stencil Station in het Spoorwegmusem

    Op 21 maart hebben wij de expositie Stencil Station in het Utrechtse Spoorwegmuseum bezocht, waarin kunstwerken gemaakt door Hugo Kaagman werden tentoongesteld. Naar onze mening is deze behoorlijk controversieel in de combinatie met treinen. Maar hoe dan ook, toch wouden we de expositie eens bekijken.

  • Een tripje naar Bad Bentheim

    Een tripje naar Bad Bentheim

    Het was al weer een jaartje of wat geleden nadat ik weer eens met de trein naar het buitenland gegaan was. Het werd dus tijd om eens een leuk dagje weer te gaan reizen. Dit keer naar Bad Bentheim en nog een leuke route door Nederland.

  • De reunie van de 1200 -serie locomotieven

    De reunie van de 1200 -serie locomotieven

    Het jaar 2011 is het jaar waar de 1200-locs centraal staat. Dit jaar is het zestig jaar geleden dat de eerste 1200-loc werd afgenomen bij bouwer Werkspoor en dat deze in dienst kwam bij de NS. Speciaal voor dit heuglijke feit werd er op 12 november 2011 een unieke 1200-reunie gehouden, met een o.a een line-up van een groot deel 1200-locs en een rondrit door het land. Treinenweb was erbij.....

  • Vernieuwing spoor Bodegraven

    Vernieuwing spoor Bodegraven

    Op donderdag 20 oktober t/m zaterdag 22 oktober 2011 was de langste werktrein van Europa aan het werk in Bodegraven. De 1,2 kilometer lange werktrein heeft op een gedeelte van het spoor in Bodegraven niet alleen het ballast vernieuwd maar ook de ondergrond. Ook werd het spoor door de reusachtige machine gestabiliseerd.

  • Van DD-AR naar DDZ

    Van DD-AR naar DDZ

    In het begin van 2010 is NedTrain begonnen met de modernisering van het grootste deel van het DD-AR stoptreinmaterieel welke inmiddels al ruim vijftien jaar oud zijn. De dubbeldeksrijtuigen zullen worden omgebouwd tot Intercitytreinen en zullen worden voorzien van een modernere uitstraling en een beter comfort voor de reiziger. In deze review nemen we je mee naar de aanpassingen die plaats zullen vinden tijdens de modernisering. (foto: Joop Langras)

  • Stavoren, een jaar later na de treinramp...

    Stavoren, een jaar later na de treinramp...

    Op 25 juli 2010 werd Stavoren opgeschrikt door een treinramp. Een onderhoudstrein van lang formaat schoot door het stootblok, ramde een watersportwinkel en kwam tot stilstand op het plein. Hoe is de situatie nu na een ruim jaar? Wij namen een kijkje...

  • De ICM 4005 bezocht

    De ICM 4005 bezocht

    Tot 2005 reden er in ons land de prototype's van de bekende Koploper rond. Deze weken behoorlijk af de uiteindelijke exemplaren die later gebouwd werden. Nu ze niet meer rijden zijn er nog enkelen ervan bewaard. Wij namen een kijkje bij het oefenterrein van Falck in Utrecht, waar de 4005 stond.

  • Het nieuwe station van Veendam bekeken

    Het nieuwe station van Veendam bekeken

    Op 1 mei 2011 werd het station van Veendam na 57 jaar weer heropend voor reigersvervoer. Hoe ziet het station er nu uit? Hier volgt een interessante fotoreportage van onze hand.

  • Opendag bij NedTrain Maastricht

    Opendag bij NedTrain Maastricht

    Op 7 mei 2011 was er een open dag bij onderhoudsbedrijf NedTrain in Maastricht. Eén van onze reporters is langs geweest voor een interessante fotoreportage.

  • Station Düren onder de loep

    Station Düren onder de loep

    Enige jaren geleden ben ik tijdens een dagje treinen door België en Duitsland uiteindelijk op het station van het Duitse Düren aangekomen. Dit station van Düren erg op omdat het namelijk twee bijzondere kanten kent. De ene kant is de moderne kant, en het andere is de ouderwetse kant. In deze fotoreportage laat ik zien hoe het station eruit ziet en hoe het eruit heeft gezien.

  • Treinseries uitgelegd

    Treinseries uitgelegd

    Je komt ze vaak tegen in spoorwegbladen en zelfs op de reisplanner van de NS op het internet: Korte nummers die steeds maar weer verschillen, en ze komen niet eens overeen met het nummer van het materieel waarin je zit. Hoe zit dit nou eigenlijk? En waarom lees je soms over de 500 of de 8800? Wij geven hier je een heldere uitleg.

  • Een dagje naar Zeeland met de trein

    Een dagje naar Zeeland met de trein

    Het leek ons leuk om een dagje naar Zeeland en weer terug te reizen via een leuke route. Lees hier het hele verhaal.

  • Rondleiding NedTrain Haarlem

    Rondleiding NedTrain Haarlem

    Speciaal voor belangstellenden heeft NedTrain in de maand juni 2010 een besloten excursie georganiseerd waaraan Treinenweb ook deel aan heeft genomen. In deze excursie die in een review wordt uitgelicht worden zowel de modernisering van de ICM-treinstellen als het nieuwe DDZ-materieel betrokken.

  • Sporenplanning Hanzelijn

    Sporenplanning Hanzelijn

    Al enige tijd wordt er in flink tempo aan de Hanzelijn gewerkt. Een halfjaar geleden is de brug dan eindelijk tussen die landoevers geplaatst, en nu wordt er hard gewerkt om het spoor aan te leggen welke over afzienbare tijd over de brug moet worden geleid. In deze review volgt een kort overzicht van de (tijdelijke) sporenloop die komende maanden plaats zal vinden tussen Zwolle en Hattem.

  • Reizigersinformatie en internet in de trein

    Reizigersinformatie en internet in de trein

    Nadat vele reizigers van de NS er jaren op gewacht hebben, is het sinds enkele maanden eindelijk mogelijk om gebruik te kunnen maken van internet in de trein. Dit zal voorlopig alleen bij de Intercity's worden aangeboden welke de lange trajecten in Nederland aandoen. De uitrol van het internet ging niet geheel zonder problemen, en is inmiddels ook enkele jaren vertraagd, maar sinds kort mag het er dan eindelijk in dienst zijn. In deze review nemen we je mee van begin tot eind.

  • Het Koninklijk Rijtuig SR10

    Het Koninklijk Rijtuig SR10

    Al sinds vele jaren zijn er op het spoor rijtuigen in gebruik om de koninklijke families, hun gasten en regeringsleden in te vervoeren en sinds 1992 is daar het tiende soort uit onstaan welke de SR 8 en 9 opvolgde waarin Prins Bernhard en Juliana vroeger regelmatig mee rondreden. In dit artikel besteden we dan ook aandacht aan de opvolger die de 'SR 10' wordt genoemd. Zowel de geschiedenis als het indeling van het rijtuig wordt door ons belicht.

  • OV-chipkaart activeren voor reizen met NS

    OV-chipkaart activeren voor reizen met NS

    Bij de vorige review lieten we je zien hoe je jouw chipkaart kan opwaarderen, en wat onze bevindingen daarvan zijn. Nu zijn we echter al een half jaar verder waarbij abonnementhouders zoals de Voordeelurenkaart-klanten en studenten ook nu er gebruik kunnen maken.

  • Dagje mee met de hoofdconducteur

    Dagje mee met de hoofdconducteur

    Op 17 mei kreeg Treinenweb i.s.m. SundanceRadio de unieke gelegenheid om een dagje mee te mogen lopen met een hoofdconducteur van de Nederlandse Spoorwegen. De hoofdconducteur die we voor deze review hebben konden strikken was Ad de Zwart.

  • OV9292-applicatie iPhone besproken

    OV9292-applicatie iPhone besproken

    OV9292 heeft een leuke applicatie gelanceerd, namelijk de OV9292 Reisplanner. Tegenwoordig is er nog maar één versie beschikbaar(pro), die gratis is. In deze review bespreken we de mogelijkheden van de OV9292 app. De app is dus gratis te downloaden via de App Store. Deze review is geschreven door Joerie Veninga.

  • Treinenweb reed mee met Serious Request '09

    Treinenweb reed mee met Serious Request '09

    Vrijdag 18 december 2009 was het zover, de aftrap voor de 3FM Serious Request 'Glazen Huis' actie in Groningen, waarin de drie dj's: Giel Beelen, Gerard Ekdom en Annemieke Schollaerts zich een week lang laten opsluiten is begonnen. Die middag om tien voor één zijn ze vanuit Hilversum naar Groningen afgereisd in een reguliere trein welke voor een deel afgehuurd was voor de mensen van 3FM. Aan de zijkant was tevens ook simpele bestickering aangebracht.

  • OV-chipkaart opladen

    OV-chipkaart opladen

    Sinds enkele maanden is het dan eindelijk zover. De NS is begonnen met het geleidelijk invoeren van de OV-Chipkaart. Met deze OV Chipkaart is het de bedoeling dat de reiziger voortaan zijn geld op de OV-chipkaart zet door middel van opladen, dan dat er papieren kaartjes moeten worden gekocht. Vervolgens moet de reiziger door middel van in- en uitchecken op de begin en eindstations de kosten laten afschrijven.

  • Treinshow 2009 Alkmaar

    Treinshow 2009 Alkmaar

    Op 16 mei 2009 vond er in Alkmaar een treinenshow plaats verdeeld over twee rangeerterreinen rond het station. Deze materieel-show was georganiseerd door NS, NedTrain en ProRail.