NS stopt met SMS-alert bij verstoringen

De NS stopt vanaf 1 januari 2019 met met haar SMS-Alert berichtendienst. Deze week heeft de vervoerder heeft al haar aangesloten abonnees via een SMS-bericht laten weten dat zij hun dienst met ingang van het nieuwe jaar zullen beëindigen. Ze adviseert haar gebruikers om gebruik te maken van de NS-app die ook push-notificaties kunnen geven.

De dienst is in 2011 van start gegaan, en had toen al na tien dagen al 70.000 aanmeldingen. Via dit platform verstuurde de NS een dag van tevoren een waarschuwing als er een aangepaste dienstregeling werd ingezet vanwege weersomstandigheden, of bij een acute grote storing die betrekking had op het landelijke treinverkeer.

Tegenover technologiesite Tweakers kon een medewerker van de NS bevestigen dat de dienst gestopt zal worden: "Het ging alleen om meldingen van grote storingen. We denken dat we mensen beter kunnen bereiken via andere kanalen. Met de app kunnen we reizigers bereiken waar ze zijn en meldingen over afwijkende dienstregeling kunnen we als pushmelding sturen." Er kon niet verteld worden hoeveel gebruikers de dienst momenteel heeft.

Foto: NS
Foto: NS