Nog meer vertraging dreigt voor oplevering Hoekse Lijn

Reizigers die gebruiken willen maken van de Hoekse Lijn tussen Schiedam en Hoek van Holland moeten mogelijk nog langer op de eerste rit wachten. Er dreigt nog meer vertraging voor de oplevering van de lightrailverbinding tussen Schiedam en Hoek van Holland, meldt wethouder Visser aan de Rotterdamse raad.

De vertraging is ontstaan doordat de beveiligingssoftware nog niet kan worden opgeleverd. Hoewel de software inmiddels klaar zou zijn ontbreekt echter nog het bijbehorende veiligheidscertificaat. Zonder deze verklaring kan de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) nog geen groen sein geven om de metrodienst te starten.

De gemeente Rotterdam, de RET en leverancier Bombardier gaan woensdag 7 november met elkaar aan tafel praten over het probleem. Dan wordt ook duidelijk of er nog meer vertraging zal zijn.

Uitstel

De Hoekse Lijn zou oorspronkelijk in september 2017 gaan rijden. Daarna werd verwacht dat de eerste metrorit op februari 2018 plaats zou vinden, en later werd bekend dat dit na nog meer tegenvallers uit werd gesteld tot 1 februari 2019. In februari van dit jaar is er vanwege het 'hoofdpijn-dossier' inmiddels al een wethouder van de gemeente Rotterdam afgetreden.

Het is momenteel nog niet zeker de verwachte datum van begin februari gehaald zal worden.

Foto: Crazyperson (Wikipedia; Creative Commons)
Een metro van de RET in Rotterdam
Foto: Crazyperson (Wikipedia; Creative Commons)