Vandaal gooit stationspiano Amsterdam omver

Een man heeft gisteren de vleugelpiano in de stationshal van station Amsterdam Centraal omvergegooid. Dit gebeurde toen een reiziger op de vleugel zat te spelen. De man stoorde zich mogelijk aan het gepingel waarna hij besloot de piano te vernielen.

De aanval op de piano werd door controleurs opgemerkt, en droegen de dader over aan de politie. De dader zou na zijn vernielzuchtige actie hebben gewacht op een bankje waarna de hij aangehouden werd. Op een foto op het Instagram-account van de afdeling Veiligheid & Service is te zien dat de piano zwaar gehavend is als gevolg van de actie. Volgens een woordvoerder van de NS is de piano al snel vervangen door een reserve-exemplaar.

Het is niet de eerste keer dat de Amsterdamse vleugelpiano vernield is. In 2015 werd het muziekinstrument besmeurd met poep. Uiteindelijk werd de piano toen ook vervangen omdat de penetrante geur er moeilijk uit te halen was.

De piano die in opdracht van de NS door Bol Piano's wordt geleverd en onderhouden wordt door reizigers veel gewaardeerd. Naast mooi pianospel van reizigers vinden er regelmatig wel eens optredens plaats die soms spontaan gespeeld worden.

Foto: NS Veiligheid & Service
Foto: NS Veiligheid & Service