Honderden reizigers geŽvacueerd uit gestrande trein op spoorbrug bij Zwolle

Honderden treinreizigers hebben vanavond urenlang in een donkere en koude trein gezeten die op de spoorbrug bij Zwolle gestrand was. De trein viel midden op de brug stil waarna de stroom in de trein uitviel. De trein was onderweg Den Haag naar Groningen.

De trein strandde om ongeveer half zeven in de avond op de spoorbrug. Een onbekend defect zou de oorzaak zijn geweest. "Het is een behoorlijk lange trein, met tien rijtuigen. We hebben geprobeerd hem in beweging te krijgen. Dat lukte niet", zegt NS-woordvoerder Ton Boon. "Ik heb wel begrepen dat het treinpersoneel zijn best deed om alle passagiers geïnformeerd te houden. Dat valt niet mee, met een trein waarvan alle stroom is uitgevallen."

Door de stilgevallen trein kwam het treinverkeer tussen Amersfoort / Lelystad en Zwolle tijdelijk stil te liggen, maar inmiddels zou het treinverkeer vanaf nu weer moeten herstellen. De duizend reizigers in de trein zijn uiteindelijk geëvacueerd door de incidentenbestrijding van ProRail. Zij konden via een loopbrug overstappen op een andere trein die hen weer op weg bracht.

Archieffoto: Rob Dammers (Flickr;Creative Commons)
Een foto van een trein op de IJsselbrug bij Zwolle. Dit betreft niet de getroffen trein.
Archieffoto: Rob Dammers (Flickr;Creative Commons)