Veel publiek bij plaatsing spoorbrug Zuidhorn

De plaatsing van een nieuwe spoorbrug bij Zuidhorn trok dinsdagavond veel publiek. Er waren zelfs zitplaatsen tekort voor alle geïnteresseerden die het verrijden en plaatsen van het nieuwe brugdek graag wouden zien.

Het plaatsen van een nieuw spoordek door BAM Infra is één van de belangrijke puzzelstukjes die op zijn plaats wordt gelegd om de capaciteit tussen Groningen en Zuidhorn te vergroten. Ook worden er extra sporen en speciale hogesnelheidswissel bij Hoogkerk aangelegd. Vanaf 2020 zal er een extra sneltrein gaan rijden.

Het artikel gaat verder na de foto

Foto: Treinenweb
Werkzaamheden

Sinds dinsdag 16 oktober rijden er geen treinen tussen Groningen en Leeuwarden, Delfzijl en Eemshaven. Dat duurt nog tot en met komend weekend. Ook weggebruikers hebben in Zuidhorn en Groningen zullen last hebben van de werkzaamheden. Zo zal de Paterswoldseweg een jaar alng gestremd zijn voor auto's. Fietsers en voetgangers kunnen wel gebruik maken van de onderdoorgang.

Het aankomend weekend gaat het hoofdstation van Groningen geheel op slot en zal de NS enkel doorrijden tot Groningen Europapark. Arriva zet dan ook bussen in naar Veendam en Weener.