NMBS bekijkt mogelijke aansluiting van Antwerpen op Eurostar

De stad Antwerpen zal mogelijk in de toekomst een aansluiting krijgen op de Eurostar die tussen Amsterdam en Londen rijdt. Deze plannen zullen bestudeerd worden door de NMBS.

De plannen lagen al in 2013 op tafel, echter bleek dat het plan niet rendabel was en veel te duur. Vooral omdat Brussel al geschikt is voor de Eurostar gaf dit de doorslag om station Antwerpen geen tussenstop te geven voor de internationale trein. Ook zou het station aanzienlijk heringericht moeten worden met aparte incheckbalies, digitale scanners en afgescheiden perrons.

De Vlaamse politieke partij N-VA pleit voor een nieuwe analyse. Sinds vorige maand is het doek gevallen voor de vliegtuigmaatschappij VLM, waardoor Antwerpen geen directe verbinding met Londen meer heeft.  "Dat de trein dat verlies opvangt, zou niet meer dan logisch zijn”, zegt Stefan Stynen van reizigersorganisatie TreinTramBustegen over Gazet van Antwerpen. Eddy van de Voorde, Transportdeskundige van de Antwerpse Universiteit, noemt het plan alleen rendabel als er elk uur een trein zal rijden voor de zakenmensen.

Foto: Treinenweb
Het station van Antwerpen Centraal
Foto: Treinenweb